Deputatul Șerban: Alocațiile copiilor nu sunt o pomană!

Alocațiile pentru copii nu sunt pomană sau favoare ci o obligație a unor guvernanți resposabili – asta trasmite deputatul social-democrat Ciprian Șerban ca reacție la declarațiile premierului Ludovic Orban.

<<Alocația copiilor este un drept, nu o favoare făcută de Orban! 
În fiecare zi, cu fiecare declarație, mi se confirmă că guvernul liberal nu are ca scop asigurarea unui trai mai bun pentru români.
Ultima ieșire publică a șefului guvernului, Ludovic Orban, referitoare la dublarea alocațiilor copiiilor este de o incredibilă cruzime! Te lasă, pur și simplu, fără cuvinte!
Cum să compari un drept al copiilor cu o pomană? Știe dl Orban semnificația cuvântului ”pomană”?
Pentru câți dintre voi, prieteni, acest drept, această formă de ocrotire acordată de stat copiilor, este o gură de aer în asigurarea unui trai decent, a celor necesare copiilor voștri?
Pentru câți dintre voi înseamnă pâinea de pe masă, hăinuța sau rechizitele pentru școală?
Câți dintre voi își permit să economisească acești bani pentru copii?>>, spune deputatul Șerban.

Parlamentarul social-democrat argumentează poziția lui invocând și alte drepturi ale copiilor care acum nu sunt respectate în conformitate cu legslația: <<Dumneavoastră, d-le Orban, puteți să răspundeți la aceste întrebări? Știți ce reprezintă această alocație pentru mult prea multe familii din această țară? Dar ce vă pasă vouă, guvern liberal, în cruzimea și disprețul vostru arătate românilor zi de zi, de sărăcia din țară!
Trebuie adoptate cât mai multe programe de protecție socială, de creștere a nivelului de trai, de asigurare a accesului tuturor copiilor la educație și sănătate. Accesul la educație și sănătate trebuie să fie gratuit pentru toți copiii!
Ludovic Orban consideră că dreptul la alocație este o pomană! Sau acte de bunăvoință, de milă, că sunt mari favori pe care el, guvernul Orban, în mărinimia lui, le face copiilor noștri!
Încetați, domnule Orban, să vă mai ascundeți refuzul inexplicabil de a da copiilor dreptul lor consfințit de lege, o lege adoptată în Parlamentul României și promulgată de președintele liberal al României, invocând ”greaua moștenire PSD-istă” sau criza economică provocată de pandemia SARS-CoV-2!>>.

<<Eurostat, organismul de statistică al Comisiei Europene, pe care cred că nimeni nu îl poate bănui de partizanat politic, anunța, în luna martie a acestui an că România a avut, în ultimul trimestru din 2019, a patra creștere economică din Uniunea Europeană, comparativ cu 2018, și a treia creștere în ritm trimestrial. Deci, locul 4 și locul 3 din Uniunea Europeană.
Același Eurostat , anunța, la jumătatea lunii mai 2020, tot în baza studiilor și analizelor, că economia României a înregistrat în primul trimestru din 2020 cea mai mare creştere comparativ cu evoluţia economiilor din celelalte state membre ale Uniunii Europene, cu un avans al PIB de 2,7% serie ajustată sezonier.
Sunt cifre reci, statistice. Nu le poți contesta! Deci, ”greaua moștenire PSD-istă” nu este jurstificată! Aceste rezultate recunoscute de organisme internaționale, au fost posibile datorită politicii de guvernare a PSD!
Că guverul PNL-ist nu este competent să gestioneze bugetul țării s-a văzut în împrumuturile repetate, sistematice, în condiții extrem de îndatoritoare pentru România, făcute încă de la finalul anului trecut de celălalt incompetent liberal, Florin Cîțu, ministrul finanțelor.
Situația financiară dezastruoasă a României se datorează incapacității acestui guvern de paie care ”gândește serios”, ”analizează serios” cum să încalce cât mai multe drepturi ale românilor.
Este adevărat că pandemia de coronavirus a afectat mediul de afaceri. Și, implicit, economia țării. Antreprenorii au nevoie de ajutor real. Nu de analize, nu de sesiuni de gândire, nu de promisiuni și sub nicio formă nu de campania de imagine pe care PNL și-o face 24/7 pe banii noștri. Și are nevoie de ajutor acum!
Rușine, Orban!>>, concluzionează deputatul Șerban.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns