Deputatul Rotaru: „Rușinică, Ludovic, pentru vocabularul necioplit!”Deputatul nemțean Alexandru Rotaru atrage atenția asupra limbajului agresiv utilizat de unii politicieni, cu referire concretă la Ludovic Orban care a emis câteva epitete extreme la adresa Premierului Viorica Dăncilă.

„Rușine Ludovic! Este foarte rușinos ca tocmai președintele unui partid istoric sa folosească acest tip de vocabular necioplit, mai ales când vorbim despre o doamnă; dar poate, acest tip de vocabular îi este foarte familiar. 
Este trist că după toate scandalurile din Parlament și moțiunea recentă care a picat la vot, domnul Orban să continue cu declarații de acest tip, pline de ură și de ranchiună. Dar ce pretenții să existe, că doar așa știe și poate el sa facă opoziție, asta este singura lui soluție, să jignească. De fapt, acest comportament confirmă clar, iarăși, faptul că opoziția reală nu există și că partidul lui Orban, prin acțiunile întreprinse, este lipsit de substanță și nu este capabil de nicio acțiune politică reală și benefică pentru cetățeni.
Trebuie tras un semnal de alarmă fiindcă este îngrozitor, doar să ne imaginăm, faptul că aceste persoane își doresc să preia guvernarea acestei țări.
Ar fi cazul ca dl. Orban să-și ceară public scuze față de doamna premier”
, punctează deputatul social-democrat nemțean.

„Duduie” și „tăntică” sunt doar câteva din apelativele cu care Ludovic Orban a gratulat-o pe Dăncilă, întregul discurs al liderului liberal putând fi citit AICI – <<Orban, jigniri fără PRECEDENT la adresa premierului: ‘Tăntică incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă, obraznică. Prostia afişată, doar o aparență>>.

Reacția deputatului nemțean este una justă din punct de vedere al ideii de bune practici în politică. Rămâne întrebarea retorică dacă Alexandru Rotaru va fi la fel de prompt și ferm și atunci când un vocabular identic (sau chiar mai agresiv) va fi folosit și de colegi de ai săi de partid, inclusiv de la Neamț… Ca să-i dea o mână de ajutor, Vestea îi va semnaliza în lunile următoare astfel de derapaje. pe cele deja consumate le poate găsi în arhiva Vestea.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns