Deputatul Rotaru (PSD): „ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN TREBUIE SĂ LUPTĂM MAI BINE PENTRU INTERESELE ROMÂNILOR!”

 

Alegerile europarlamentare sunt aproape. Iar nemțenii trebuie să știe cât de important este votul lor și de ce trebuie să meargă cât mai mulți să voteze pe 26 mai. E simplu! Pentru că multe dintre deciziile care sunt luate în Parlamentul European, la Bruxelles, au impact direct asupra vieții noastre de zi cu zi. Ei bine, de exemplu, Uniunea Europeană poate să adopte reglementări în domeniul protecției consumatorilor. Din acest motiv avem dreptul de a returna astăzi, într-un anumit termen, produsele cumpărate online. Un alt exemplu este cel care ține de uniunea vamală. Adică Uniunea Europeană a decis că bunurile circulă liber, astfel, o masină care este fabricată în România poate să fie trimisă în Spania sau Italia fără a plăti taxe vamale. 

EUROPARLAMENTARII PSD S-AU BĂTUT PENTRU INTERESELE ROMÂNILOR

Recent, europarlamentarii social-democrați, inclusiv cei ai PSD, au votat în Parlamentul European un amendament care sancționează toți producătorii care aduc marfă de calitate proastă în România și în alte state din Estul Europei. Recent, s-a descoperit că există un dublu standard de calitate la produse. Adică, de exemplu, un pachet de unt vândut de un producător european avea o calitate mai bună dacă era trimis, să zicem, în Franța, Italia, Germania, decât aceeași marcă care era trimisă în România, Cehia, Polonia, Ungaria. Deci produse cu standard dublu.

Au fost atâtea cazuri când în România se exporta aceleași tipuri de produse ca în alte state europene, dar de o calitate mai proastă. Iată că, în acest caz, votul europarlamentarilor PSD a fost decisiv. Produsele, indiferent unde se vor fabrica și în ce țară se vor vinde, vor avea aceeași calitate. Este o victorie pentru români și în interesul românilor. 

CE A FĂCUT GUVERNUL PSD PENTRU NEMȚENI?

Este o întrebare legitimă și trebuie să răspundem la ea. Iată câteva exemple. Numărul salariaților a crescut de la 83. 296 în 2016 la 86.871 în 2019. Mai multe locuri de muncă! Iar numărul de șomeri a scăzut de la 11.209 în 2016 la 8428 în 2019.

De asemenea, salariul mediu net a crescut cu aproape 1000 de ron de la 1582 în 2016 la 2450 în 2019. Pensia medie a crescut de la 878 în 2016 la 1104 în 2019, iar  punctul de pensie a crescut de la 871 la 1100 și va crește până la 1265, acum, în septembrie. Niciun pensionar nu mai plătește CASS de 5,5%, iar pensiile mai mari de 2000 de ron plătesc doar 10% din impozit și nu 16%. Pensia minim garantată a crescut de la 520 la 640 de ron.

La acestea trebuie să adăugăm și creșterea salariului minim brut de la 1050 ron în 2015, la 1900 de ron în 2019. Și, de câte ori a fost criticată această creștere de către opoziție? De fiecare dată când PSD a vrut să facă ceva pentru oameni, adică de fiecare dacă când a crescut salariile și pensiile. Salariile profesorilor și ale medicilor au fost mărite, de asemenea.

Domeniul constructorilor a fost declarat de importanță națională pentru economia românească de guvernarea PSD, care a impus un salariu minim de 3 000 de lei, alături de introducerea altor facilități pentru acest sector. Programul ”Tomata” a fost un succes și fermierii români au fost sprijiniți. Sistemul de irigații a fost refăcut. Românii care lucrează în instituții publice au primit vouchere de vacanță pentru relansarea turismului românesc. Și multe alte exemple.

Guvernul a aprobat finanțarea a peste 21 de milioane de lei, pentru construirea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Această alocare a  fondurilor îl contrazice o dată în plus pe președintele Klaus Iohannis, care, într-unul din accesele sale politicianiste, a afirmat că PSD nu investește în spitale.

Dacă aici am reușit în doar doi ani să facem atâtea pentru români, dacă vom trimite la Bruxelles patrioți, vor reuși cu spijinul lor să facem și mai mult bine pentru toți românii. 

ROMÂNIA MERITĂ MAI MULT, ROMÂNII MERITĂ MAI MULT.

Dar pentru asta trebuie să trimitem în Parlamentul European oameni care au interesul să se lupte mai bine pentru țara noastră și pentru interesele noastre. Am arătat că o facem și aici acasă, în România, prin realizările guvernamentale, vom arăta că ne vom bate și la Bruxelles. De aceea, trebuie să spunem nemțenilor că viața românilor s-a îmbunătățit comparativ cu anii din urmă când, de exemplu, Guvernele Boc tăiau salarii și cheltuieli sociale, diminuau pensiile prin obligarea pensionarilor de a achita contribuții de sănătate și nu făceau nimic pentru investițiile publice.

Trebuie să mergem cu toții la vot pentru că România merită mai mult. În anii din urmă, au fost trimiși la Bruxelles români care nu au avut nici cea mai mică doză de patriotism și multe dintre interesele României nu au fost reprezentate așa cum trebuie.

Eu cred în Uniunea Europeană, ca proiect politic, și cea mai mare piață economică din lume, dar, la fel de bine, cred că niciun oficial european sau o altă țară nu trebuie să ne tragă de urechi când vine vorba de deciziile pe care le luăm în România. Cred doar în dialog și în egalitate. În Uniunea Europeană suntem parteneri și nimeni nu este subordonat nimănui, ci doar regulilor generale ale instituțiilor.

Alexandru Rotaru
Deputat PSD de Neamț

 

Lasă un răspuns