Deputatul Rotaru: „10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL!”

Deputatul PSD Alexandru Rotaru îi previne pe români cu privire la unele măsuri pe care ar urma să le ia Guvernul Orban, dacă va fi votat, punctele respective fiind extrase, după cum spune acesta într-un mesaj făcut public pe net, din programul de guvernare.
Primele 5 puncte din cele invocate de Rotaru se referă la salarii, al 6-lea la pensii, apoi ar fi vorba despre închiderea/comasarea unor spitale, creşteri de preţuri la gaze, ultimele două puncte vizându-i pe fermieri.

Mai jos, integral, postarea deputatului PSD de Neamţ, Alexandru Rotaru:

<<Voilà!
10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL:

1. Tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica Legea salarizării, în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL însă nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajator cu bonusuri. Prin urmare „echilibrarea” salariilor de la stat cu cele din privat pleacă de la o premisă falsă! Această reducere a salariilor din sistemul public va afecta peste 1,2 milioane de familii de români!

2. Anularea voucherelor de vacanță. Este o consecință inevitabilă a modificării Legii salarizării, anunțată în programul PNL. Pe lângă faptul că se anulează un beneficiu câștigat de salariații din sectorul public, măsura este devastatoare pentru turismul românesc.

3. Anularea majorărilor de salarii prevăzute de PSD în Legea salarizării. Este o consecință implicită a modificării Legii salarizării, în sensul „echilibrării” cu salariile din privat.

4. Reducerea salariului minim. Guvernul Orban consideră că majorările salariului minim au fost „exagerate”.

5. Anularea majorării anticipate a salariilor din Învățământ prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

6. Anularea creșterii punctului de pensie la 1.775 lei pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

7. Închiderea sau comasarea spitalelor. Se revine la măsura Guvernului Boc de „comasare” a spitalelor neperformante.

8. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale și energie electrică prin înlăturarea plafoanelor din OUG 114.

9. Reorganizarea agențiilor de plăți în agricultură (care au funcționat impecabil din 2007, mai puțin în guvernarea Cioloș, în 2016).

10. Anularea programului „Tomate românești”.

 

V.N.

One thought on “Deputatul Rotaru: „10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL!”

  1. De unde are dl. deputat informatia ca in sectorul privat sunt salarii la gri?Poate asa face domnia-sa la Condor, in niciun caz micii intreprinzatori haituiti de ANAF…

Lasă un răspuns