Deputatul PMP Petru Movilă despre problemele cu Spitalul Modular: „Haos! Este doar o afacere la mijloc!”

Toți oamenii politici din Iași – evident, cu excepția PSD-iștilor – au dubii și chiar acuzații tranșante legate de felul în care banii ieșenilor și nemțenilor sunt cheltuiți pentru Spitalul Modular care ar urma să fie amplasat la Lețcani, în curtea parțial betonată dintr-un parc industrial realizat cu finanțare europeană și care se află încă sub monitorizare.

Citeste si: BZI: Ceartă româno-turcă pe Spitalul Modular: „Dă avansul!”, „Dă garanția!”

Deputatul ieșean Petru Movilă (PMP) a expus un șir de temeri cu privire la haosul legat de achiziția spitalului modular de la firma turcească (care ar fi trebuit deja să fi ajuns la beneficiar) dar și acuzații extrem de dure, inclusiv ipoteza că „este doar o afacere la mijloc”, în timpul unei emisiuni BZI (Bună Ziua Iași), încărcată pe contul de youtube al publicației în seara de miercuri, 13 mai (integral, la finele articolului).

<<Toți pașii făcuți până acum arată că este un haos în realizarea acestui proiect.
Dacă am pune data de 21.04 – data semnării contractului – ar fi trebuit ca zilele acestea Spitalul să fi ajuns aici. Ori domnul Popa (NR – președintele CJ Iași) nu vine niciodată să spună, s-a terminat platforma, sunt condițiile legale, Consiliul Lețcani ne-a dat autorizație, Consiliul Județean are acordul finanțatorului, care cred că a fost AFIR pentru Transagropolis pentru acest lucru… Sunt multe întrebări simple și normale la care Consiliul Județean nu a răspuns și oamenii au dreptate să întrebe ce se întâmplă cu acest proiect…
Dacă nu, cum ați spus dumneavoastră, este doar o afacere la mijloc, pentru că dacă luăm în calcul că președintele Iohannis și alți membri ai Cabinetului Orban au spus că de pe 15 mai se va ridica starea de urgență, vom trece la starea de alertă, pe evaluările făcute, cât de necesar va mai fi spitalul sau nu?>>, susține deputatul PMP Petru Movilă.

Reamintim că, estimat inițial la peste 17 milioane euro, spitalul a fost achiziționat cu 13,2 milioane euro, consilierii județeni nemțeni votând – evident, „la inițiativa domnului președinte Ionel Arsene”, după cum sună clasicul clișeu – finanțarea din bugetul județului Neamț cu 16 milioane de lei (aproximativ 3,5 milioane euro).

Citeste si: BZI: Ceartă româno-turcă pe Spitalul Modular: „Dă avansul!”, „Dă garanția!”

Nu știm de unde are deputatul ieșean informația legată de faptul că pe 21 aprilie s-ar fi semnat contractul cu furnizorul (în caietul de sarcini se stipula că termenul de livrare este de 20 de zile de la semnarea contractului), dar știm de unde au aflat nemțenii de aceeași dată: de la Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

 

Astfel, un calcul simplu arată că, pe baza informațiilor din caietul de sarcini (20 de zile, termen de livrare) sau anunțate de Arsene (data semnării contractului), până azi, 14 mai (cu o zi înainte de ridicarea Stării de Urgență), au trecut real 23 de zile și nici urmă de echipament la Lețcani de la firma furnizoare din Turcia.

Mai jos, în format video, declarațiile deputatului PMP. Paragraful citat mai sus poate fi văzut de la minutul 7.40:

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Deputatul PMP Petru Movilă despre problemele cu Spitalul Modular: „Haos! Este doar o afacere la mijloc!”

  1. Bani aruncati de pomana, nu era nevoie de asa ceva!Iasiul are mai mult de 15 spitale care sunt mai mult goale in acest moment!

Lasă un răspuns