Deputatul Munteanu, încondeiat de „Libertatea”! Gafă uriașă a consilierilor de la Cabinetul lui!

Să ajungi să fii încondeiat de Libertatea pentru că ai angajat niște leneși și/sau incompetenți drept consilieri la Cabinetul Parlamentar – asta a pățit zilele trecute deputatul nemțean Remus Munteanu (PSD).

Numele lui Munteanu jr. este pomenit într-un articol (84 de senatori și deputați nu aveau CV pe site-ul Parlamentului. Unii l-au urcat după ce jurnaliștii au început să îi sune. Cine sunt politicienii complet netransparenți?) care vizează un snop de aleși ai neamului care nu doar că manifestă o opacitate de neacceptat dar – în cazul deputaților, cum e și social-democratul nemțean – se încalcă chiar și Regulamentul de Funcționare al acestei Camere.

„După ce și-a dat demisia, Florin Roman și-a scos CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților. Lipsa de transparență e un obicei printre aleși. La un an de la alegeri, alți 62 de deputați și 21 de senatori nu își prezentaseră biografia”, spun cei de la Libertatea.

Mai jos, pasajul în care este menționat și Munteanu de la PSD Neamț:
<CAMERA DEPUTAȚILOR
28/8* – PSD  (Patriciu Achimaș Cadariu, Aurel Bălășoiu*, Constantin Bîrcă, Simona Oprescu, Radu Cristescu, Raluca Dumitrescu, Mihai Fifor*, Daniel Ghiță*, Nicoleta Goleac*, Elena Hărătău, Remus Mihalcea, Marian Mina, Remus Munteanu, Claudiu Neaga*, Nicolae Pavelescu, Radu Mihai Popa, Eduard Popică, Marian Rasaliu, Elena Stoica, Paul Stancu, Irinel Stativă, Gheorghe Șoldan, Maya Teodoroiu*, Vasilică Toma, Bogdan Trif*, Radu Tuhuț, Marian Țachianu, Laura Vicol*)
19/3* – PNL (Alexandru Andrei, Cristian Băcanu*, Sergiu Bîlcea*, Călin Bota, Claudiu Chira, Adrian Cozma, Valentin Făgărășan, Alexandru Kocsis-Cristea, Olivia Morar, Gheorghe Pecingină, Tudor Polak, Alexandru Popa, Florin Roman, Ioan Sărmaș*, George Stângă, Maria Stoian, Cosmin Șandru, Nelu Tătaru, Cristina Vecerdi)
7/1* – minorități (Amet Varol, Ognean Crîstici, Silviu Feodor, Iulian Firczak, Cătălin Manea, Nicolae Petrețchi*, Bogdan Alin Stoica)
3/1* – neafiliați (Ionel Dancă, Bogdan Bola, Francisc Tobă*)
2/2* – UDMR (Gabor Hajdu*, Karoly Kolcsar*)
2 – AUR (Călin Balabașciuc, Mihai Lasca)
1 – PPU-SL (fost  PSD) (Vlad Popescu Piedone) 1 – USR (Teodor Lazăr)
* CV-ul a fost urcat săptămâna trecută pe site>.

Ceea ce pentru unii (cei care găsesc scuze oricui, pentru orice) poate părea o gafă minoră, este, de fapt, o încălcare flagrantă a „Bibliei” Camerei Deputaților (adică a propriului Regulament):
<Deputaţii depun odată cu declaraţia de avere şi declaraţia de interese, la secretarul general al Camerei Deputaţilor, un curriculum vitae. Acesta se publică pe site-ul Camerei Deputaţilor la secţiunea de prezentare a fiecărui deputat>.

Evident că, în majoritatea cazurilor, nu depun parlamentarii, cu mânuța lor astfel de documente. Adică nu se ocupă ei personal de tot felul de detalii birocratice. Pentru asta, la fel ca în toată lumea, statul (adică poporul) cheltuie bani nu doar cu lefurile onor parlamentarilor ci suportă și alte cheltuieli, deloc neglijabile, pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitate.
Iar una din aceste cheltuieli se referă la funcționarea Cabinetului Demnitarului. Unde parlamentarul are angajați (fără concurs ci doar prin decizia sa) 4-5 consilieri care trebuie să se ocupe cu organizarea activității parlamentarului (de la documentat informații necesare pentru un proiect de lege sau pentru o interpelare/declarație politică, până la rezolvarea detaliilor birocratice).
Cei care și-au angajat consilieri și pe criterii corecte, pe competențe au rezolvate aceste detalii. Cei care au ținut cont la angajarea sfetnicilor doar de afinități politice, de hărnicia tip „like and share” sau de rugămințile unor șefi sau colegi politici și au tratat formarea Cabinetului doar ca pe o pomană a sinecurilor – cum este și cazul lui Remus Munteanu – culeg acum roadele.

Apropos, ați văzut vreun parlamentar de Neamț care să publice, transparent, numele celor pe care i-a angajat la propriul Cabinet? Că dacă i-a angajat (și) pe bune, nu ar avea nimeni nimic de ascuns ba chiar ar trebui să se laude că și-a format un astfel de compartiment bazat pe abilități și merite reale. Nu?

Drept e că nu este deputatul Munteanu primul parlamentar de Neamț care are în Cabinetul propriu astfel de leneși și incompetenți care nu au fost în stare să trimită unui secretariat un prăpădit de mail cu cv-ul în atash. Sau să verifice dacă șeful a respectat această obligație legală. Asta, evident, în varianta în care acești angajați ar ști un minim de reglementări legale, începând cu Regulamentuld e funcționare al unei Camere din Parlament unde ei – culmea! – sunt angajați.

Daniel VINCA

Nota Bene – Vestea solicită, acum, oficial, tuturor parlamentarilor de Neamț ca în termen de 14 zile să ne remită lista cu angajații de la Cabinetele Parlamentare și atribuțiile fiecărui consilier în parte.
Suntem convinși că deputații și senatorii de Neamț nu au nimic de ascuns, vor achiesa la această solicitare și vor trimite (pe mail sau altfel) aceste informații.
Nu credem că onor aleșii de Neamț se vor preta la răspunsuri penibile în care să invoce DGPR sau alt tertip prin care să ascundă de ochii opiniei publice numele celor pe care ei i-au ales să primească niște lefuri din bani publici.

4 thoughts on “Deputatul Munteanu, încondeiat de „Libertatea”! Gafă uriașă a consilierilor de la Cabinetul lui!

 1. Este foarte simplu.
  Omu nu are ce sa puna in CV.
  Nu a muncit in viata lui.
  Este pe aceeasi linie cu Oana Bulai si Andrusca.
  Asta e oferta lui Arsene in Neamt:oameni fara meserii cu un nivel intelectual modest care nu pot gandi pentru ei si pe care nu-i duce capu sa faca nimic decat lozinci de 2 bani preluate de la latraii din PSD.

 2. Ce sa scrie Munteanu in c/v?Este un ratacit impins de tata-infractor sa ocupe functii psd in concubinaj cu Arseni.Poate ar putea mentiona ca a fost copil de mingi la Ceahlaul lui Pinalti.Judetul Neamt are la psd cea mai slaba echipa de parlamentari.

 3. Cum,ce sa scrie !?Pai,numai despre masteratele in ciordeala din Frantza,daca scrie acopera o pagina A4 !

Comments are closed.