Deputatul Munteanu, cu sinceritate: “PSD Neamţ nu a fost pregătit pentru acest vot!”

munteanu ioan

Singurul lider din PSD Neamţ de la care, până la această oră, am primit o reacţie clară la înfrângerea pe care partidul a suportat-o în CL Piatra Neamţ (unde nu a câştigat nici funcţia de primar, cum ar fi vrut, ba a şi pierdut-o pe cea de viceprimar) a fost deputatul Ioan Munteanu. Şi a făcut-o tranşant, vorbind şi despre „păcatele” adversarilor dar ;i despre faptul că PSD a mers la „teză” fără să-şi fi pregătit lecţia ca lumea.

În timp ce cei doi preşedinţi ai filialei Neamţ (Arsene şi Harbuz) nu au remis niciun comunicat, nu au facut publica nicio declaraţie pe acest subiect, nu au postat nici măcar 3 rânduri pe conturile de facebook (care găzduiesc, altfel, fie osanale de tip nord-corean aduse guvernării Ponta, fie afişe ale evenimentelor organizate de Colegiul Medicilor Veterinari), deputatul Munteanu şi-a precizat poziţia faţă de ce s-a întîmplat, clar, pe puncte:

 1. Cred că scopul PSD a fost să vadă pe ce aliaţi se poate baza…
 2. … Să ştim cum stăm astăzi.
 3. După părerea mea nu am pierdut nimic, decât doar o funcţie de viceprimar.
 4. Ar fi bine ca Victoria să nu dea atâta siguranţă celor s-au impus joi cu majoritatea voturilor.
 5. Mă întreb de ce domnul Chitic e supărat? A promis că PSD nu va câştig nici în 2016 Primăria Piatra Neamţ aşa cum nu a făcut, de altfel, niciodată după 1989. Mare atenţie: lăsând deoparte dorinţa, apar şi alte lucruri poate dorite de cei care votează şi locuiesc în Piatra Neamţ.
 6. Am văzut că la această şedinţă cei care au fost cu noi, cu PSD, s-au unit, cu Dragoş Chitic şi cu ceilalţi, şi îşi propun să câştige Primăria Piatra Neamţ. Adică, cei care v-au tăiat pensiile, salariile, indemnizaţiile, care v-au adus în situaţia de a plăti şi de a dezvolta oraşul Piatra Neamţ au uitat mult prea uşor. Au uitat nu alegătorii ci reprezentanţii lor. Eu îi întreb pe alegători: mergeţi pe mâna lor în continuare? Foarte bine! Voi decideţi, voi mergeţi…
 7. Aurelia Simionică şi-a dorit acest mandat numai din dorinţa de a aduce fonduri, bani… Bani, în Piatra Neamţ, care are mare nevoie de bani… Nu aţi vrut? Reprezentanţii dumneavoastră aşa au decis? Să le fie de bine… Aşa vom avea. Am acceptat şi votul este suveran. Nu vom accepta în schimb acuzaţiile ulterioare că Guvernul Ponta nu aloca bani în Piatra Neamţ etc etc. Nu, domnilor, rezolvaţi problemele pentru că voi care astăzi aţi dat votul majoritar aţi dus oraşul în situaţia asta.
 8. Le doresc sănătate şi cât mai multe împliniri pentru Piatra Neamţ!
 9. Declar public şi nu o fac cu ghilimele sau altfel că eu îl respect foarte mult pe domnul Chitic. În schimb, probabil că jocul în care e implicat îl depăşeşte. Dar e treaba lui.
 10. Atenţie, domnul Chitic este vulnerabil!
 11. PDL în Piatra Neamţ este foarte puternic. Mergeţi pe mâna lor. Chiar dacă mă repet, o să fie bine, m-aş bucura enorm…
 12. Nici PSD Neamţ nu a fost pregătit pentru acest vot.

După Aurelia Simionică, obligată de jurnalişti să comenteze la cald ce s-a întâmplat ieri la Consiliul Local, Ioan Munteanu este primul lider din organizaţia judeţeană care îşi expune un punct de vedere pe acest subiect. Lider, pentru că face parte din Biroul judeţean dar – no offence! – totuşi PSD are la Neamţ, oficial, nişte preşedinţi, unul „plin” şi unul executiv care are şi atribuţiile de „purtător de cuvânt”.

Din respect pentru electoratul care simpatizează cu social-democraţia, cei doi preşedinţi (Ionel Arsene şi Liviu Harbuz) ar fi fost obligaţi MORAL să îşi asume un mesaj către cetăţenii din Piatra Neamţ (ba chiar din întreg judeţul entru că a fost vorba de un dezastru al PSD în capitala de judeţ). Că Harbuz şi Arsene par mai preocupaţi de alte chestiuni decât să dea o explicaţie alegătorilor şi simpatizanţilor este alegerea lor.

Până la urmă, adevăratele caractere se văd nu când este soare afară ci în vreme de furtună…

Daniel VINCA

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.