Deputatul Leoreanu: Legile Educației, pentru un sistem peticit până acum!

Sistemul de Învățământ trebuie reparat prin actualele proiecte ale Legilor Educației pentru că de aproape 75 de ani a tot fost peticit, susține deputatul liberal Laurențiu Leoreanu.
„Pentru a construi o lege în mod corect și coerent, trebuie să fii în contact direct cu cei care simt realitatea vizată din interiorul ei, specialiștii care vor trăi efectele acestor reforme, profesioniștii care văd punctele ce necesită reformă, reglaje sau consolidări de direcție.
În acest sens, am inițiat cea mai amplă consultare publică realizată vreodată în sistemul de învățământ, iar alături de președintele PNL Neamț, domnul George Lazăr , de domnul senator Eugen Țapu-Nazare și de domnul primar Leonard Achiriloaei – am coordonat o serie de dezbateri majore pe Legea educației naționale – la Bicaz, Târgu Neamț, Piatra-Neamț și Roman, întâlnindu-ne cu sute de cadre didactice, zeci de părinți și reprezentanți ai administrațiilor locale, din toate localitățile din județul Neamț, oameni care simt cel mai bine realitatea sistemului și care ne-au oferit sugestii și propuneri constructive, pentru care le mulțumim și le vom da în lucru spre implementare.
De 74 de ani, din anul 1948 nu am mai avut o reformă importantă a sistemului de învățământ din România, ba mai mult am „trăit” din peticiri făcute peste noapte și care, de multe ori, mai mult au încurcat, decât au ajutat, bulversând pregătirea profesională a mai multor generații.
Este momentul să tratăm lucrurile cu maximă seriozitate și asta ACUM, până când nu e prea târziu!” , spune parlamentarul PNL.
Deputatul Leoreanu consideră că sistemul de Educație trebuie să se îndrepte, concret și coerent, în a servi și mai bine elevul: „Noi, cei din Partidul Național Liberal, ne dorim o lege a educație care să fie definită de stabilitate, modernitate, flexibilitate și eficiență. Elevul trebuie să fie elementul central, tratat cât mai aproape de specificul individual, urmărind maximizarea rezultatelor. Profesorii, motorul care pune în mișcare întregul sistem, vor avea la îndemână instrumentele necesare pentru a adapta actul educațional în funcție de nevoile specifice ale elevilor pe care îi îndrumă direct. Flexibilitatea programei, adaptabilitatea ei – sunt instrumente ale unui învățământ modern, cu adevărat orientat pe elev.
Ne dorim să investim în performanță și eficiență, în obținerea maximului de pregătire pentru generațiile viitoare, orientându-ne atenția spre nevoile elevilor, dar și spre specialiștii care le așează viitorul în față, prin nobila profesie de dascăl”.

V.N.