Deputatul Leoreanu: „E tendință sau premeditare?” Despre lucrări în august la podul Horia cu director DRDP de la PSD…

Deputatul Laurențiu Leoreanu a taxat din nou bulibășeala și traficul blocat la podul Horia-Roman, datorate deciziei total aiuritoare a conducerii DRDP Iași de a face lucrări în august, cea mai aglomerată lună din an, pentru raficul rutier.

„Ca un făcut!”

Leoreanu a dezvăluit că la discuțiile din mai dintre administrația romașcană și conducerea DRDP a fost punctată clar ideea ca aceste lucrări să nu aibă loc în iulie-august: „Discuțiile cu DRDP au fost în mai și am spus ca lucrările să aibă loc în iunie, sau dacă vremea nu permite, în septembrie, octombrie. În niciun caz în august când valorile de trafic cresc foarte mult – vorbim de un drum european – și pentru că vin acasă români din afară, din Roman sau din comunitățile învecinate.
Din păcate, ca un făcut, exact în luna august s-a întâmplat acest lucru (NR – începerea lucrărilor).
Apoi, am văzut cu toții, în străinătate, la drumuri, chiar și la autostrăzi, lucrările se fac în general în perioada in care traficul este redus, pe timp de noapte.
La noi nu doar că nu s-a întâmplat acest lucru dar lucrările se desfășurau cu 2-3-4 persoane la un obiectiv foarte important, de o o rută intens circulată.
Pe cale de consecință, primaul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei, noi cei care suntem în fața dumneavoastră, am solicitat public, prin discuții cu conducerea Diecției Regionale, prin postări pe care le-am făcut sau prin intermediul dumneavoastră, al mass-mediei că acest lucru nu poate să continue, pentru că s-a ajuns la o perturbare masivă. S-a ajuns ca în Roman, oamenii să stea și câte o oră, o oră și jumătate, pentru a putea intra sau ieși din municipiu, blocând orașul (…)”.

„O tendință? O premeditare?”

„În același timp, tot în mai, s-a discutat că lucrările pe un sens ar dura 5 zile, o săptămână. Iată că nici nu s-a terminat pe un singur sens și avem deja 3 săptămâni. Întrebarea vine firesc: va mai dura 3 săptămâni și pe celălalt sens? Va bulversa cu totul și cu totul traficul. (…) Batem precum ursul în tobă. Nimeni nu ne aude.
Faptul că tot din mai a venit la conducerea DRDP o persoană numită de PSD ne face să ne punem întrebarea dacă nu cumva există o tendință, o premeditare în acest sens, pentru a produce dificultăți administrației publice locale din Roman”, a mai spus deputatl PNL.

Leoreanu a mai punctat că a fost mirat când a aflat că Mugurel Laicu (directorul DRDP) a fost prin Neamț, s-ar fi întâlnit cu președintele CJ și cu prefectul, ar fi vizitat diverse puncte fierbinți de trafic și fix pe la acest pod nu a trecut.
De asemenea, deputatul liberal a punctat și faptul că actuala situația nu îi afectează doar pe cetățeni ci este o adevărată frână și la adresa mediului economic, cozile și așteptarea afectând fluxurile de aprovizionare sau de desfacere ale firmelor.

 

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.