Deputatul Harbuz, la dublă aniversare!

Deputatul nemţean-bucureştean Liviu Harbuz poate sărbători în aceste zile mai ceva decât copiii care şi-au pregătit ghetuţele în aşteptarea lui Moş Nicolae.

Ba, mai mult, veterinarul care a fost şi şef pe la ANSVA are motive de dublă aniversare care, temporal, se suprapune un pic înainte şi un pic după seara Moşului care măsoară cuminţenia piticilor mai ceva decât veterinarii crotaliile la berbeci sau juninci.

Concret (motivele ca să curgă şampania):

1.Miercuri, 3 decembrie 2014, s-a împlinit un an (12 luni) de când judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis – după un proces cu 4 termene de judecată – să respingă acţiunea pe care Harbuz o intentase împotriva actului administrativ prin care A.N.I. (Agenţia Naţională de Integritate) îl declarase INCOMPATIBIL (în luna august). Altfel spus, în urmă cu 16 luni, A.N.I. a spus că parlamentarul ales în colegiul 3 a încălcat legea şi că trebuie să-şi piardă funcţia, în urmă cu un an Justiţia a confirmat decizia inspectorilor de integritate, dar Harbuz e bine merci pe funcţie.
Nu e motiv de sărbătorit cu valuri de şampanie?

2.Pe 7 decembrie 2014 se împlinesc 7 luni (7 – cifră magică) de când, pe 7 aprilie 2014, a fost înregistrat recursul declarat de Liviu Harbuz la sentinţa de mai sus. Cum pe portalul instanţelor nu a apărut nici măcar anunţarea unui termen la acest recurs care ar trebui judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este foarte posibil ca pe respectivul dosar să se fi depus ceva praf. Un praf de 7 luni de zile, deja aşezat în straturi…
Norocul de a ţi se judeca cu viteza melcului un proces de care depinde mandatul de ales al poporului şi imunitatea parlamentară nu e unul care să merite să sară alt dop de la altă sticlă de şampanie?

harbuz 1 harbuz 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coincidenţă sau nu, dubla aniversare în care se află acum alesul care amestecase deputăţia cu afacerile (vezi textul din antitepari.ro – „Afacerile incompatibilului deputat Liviu Harbuz”) – un an, adică 12 luni, respectiv 7 luni – e aşezată sun semnul a două cifre (12 şi 7), cu o simbolistică aparte în diverse culturi şi chiar în numerologie.

Justiţia cere însă încredere în cifra 1 – o eşarfă are legată la ochi statuia care simbolizează că “nimeni nu este mai presus de Lege”.

Daniel VINCA

………………………………………

Cifre, cifre…

7 – Cifra Albei ca Zăpada

In credința creștină în evul mediu, cifra șapte simboliza liniștea, milostivirea și pacea, șapte fiind suma dintre cifrele trei (care reprezenta pe Dumenzeu) și cifra patru (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale). Cifra apare frecvent în basme ca „Albă ca zăpada”, sau „Cele șapte minuni ale lumii”, „Cei șapte arhangheli”, „Zilele săptămânii”, „Facerea lumii”. Experiențele făcute cu privire la comportarea individuală au stabilit că este o cifră preferată de mulți, ca și culoarea albastră. (sursa: Wikipedia)

12 cazne a suportat Hercule

De când au învățat să numere, oamenii cred în puterea cifrelor. Astfel, cifra 12 are o semnificație deosebită: astrologia, calcularea timpului și calendarul se orientează funcție de ea.
Numerologii cred că fiecare cifră exercită o anumită influență asupra oamenilor și a destinelor lor. Cifra 12 are în mod special mai multe interpretări. O găsim la laici – ziua are 12 ore și anul are 12 luni, dar și la inițiați: cei 12 apostoli sau cele 12 zodii care ne hotărăsc destinul încă de la naștere. Dar cum se explică marea importanță a cifrei 12 pentru cultura occidentală?
Împărțirea anului. Pe de o parte, ea a jucat un rol important în stabilirea calendarului, succesiunea anotimpurilor putând fi ușor calculată pe baza lunii pline. Luna străbate de 12 ori cerul, până când cercul anotimpurilor să se închidă. Strămoșii noștri împărțeau anul pe baza acestei constatări. Ziua poate fi și ea subîmpărțită în doua tranșe de câte 12 ore. Soarele are nevoie de 12 luni pentru a-și parcurge traiectoria prin toate cele 12 zodii. Se pare că cifra 12 reprezintă un principiu fundamental de ordine în Univers.
Găsim mereu cifra 12 și în mitologie și în religie. Astfel, legendarul erou grec Hercule a fost supus la 12 cazne. În vechiul testament se spune că poporul lui Israel se compune din 12 seminții. Ierusalimul ceresc are 12 porți, este construit pe 12 pietre de temelie, pe care sunt scrise cele 12 nume ale celor 12 apostoli. Vor fi aleși de 12 ori câte 12, care vor lua parte la adorația Mielului. (sursa: http://crisalexbc.blogspot.ro)

coperta harbuz

Afacerile incompatibilului deputat Liviu Harbuz http://www.antitepari.ro/informatii/articole/99734-afacerile-incompatibilului-deputat-liviu-harbuz

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns