Senatorul Cuc explică de ce PSD votează dar nu semnează moțiunea USR-PLUS: „Eroii dezertori!”

Senatorul social-democrat de Neamț, Răzvan Cuc explică de ce parlamantarii PSD vor semna moțiunea AUR-USRPLUS dar nu o vor semna. Cuc spune că PSD este pentru demiterea Guvernului PNL-USRPLUS dar nu i se pare ok textul moțiunii care face referire doar la erorile Cîțu-PNL, ascunzând sub preș gafele USRPLUS.

<Gestul politicienilor din USRPLUS de a-i aplauda pe „eroii-dezertori” arată un singur lucru: progresiștii nu au avut pe agendă niciodată nevoile și problemele românilor! Și-au urmărit doar propriile interese.
Pozând în fete mari și imaculate, dar și în mari profesioniști, Barna și colegii lui au participat direct la falimentul spre care se îndreaptă România de când „guvernul meu” s-a instalat în fotolii. Nu au făcut nimic, nu au produs nimic, nu au dus niciun proiect până la capăt. PNRR este cea mai evidentă dovadă în acest sens. Din păcate pentru români, nu este singura.
“După noi, potopul”, au spus marile spirite progresiste lăsându-se aplaudate de supușii lor mai ceva ca Nicolae Ceaușescu. Ei, cei care pozau în cinstiți, nu au avut o problemă cu dosarul american al premierului. Nimeni nu a scos ranga, cum a făcut Drulă la metrou. Fără penali a fost o sintagmă bună doar pentru propagandă>, spune Cuc.

Senatorul social-democrat spune că spiritul justițiar al pluseriștilor s-a trezit doar când premierul Cîțu i-a lovit în oamenii și interesele lor: <Abia când unul dintre miniștrii lor imberbi a fost trimis la plimbare s-au umflat mușchii useriștilor. Au lăsat trotinetele și s-au aliat cu un partid despre care au spus mereu că îl detestă. Bolnavi de orgoliu, și-au călcat în picioare principiile cu care s-au lăudat mereu. Dezgustător!
Și încă ceva, ca să fie clar pentru toată lumea! Nici eu, nici colegii mei nu putem participa la această cinică bătălie pentru putere dintre doi parteneri ai unui guvern care conduce țara doar pentru că așa a vrut președintele Iohannis. Noi am pregătit o moțiune de cenzură, dar „oamenii noi în politică” au ignorat-o. Iar când interesele lor nu au mai putut fi satisfăcute, caută să ne facă părtași la un gest de o murdărie rară.
Da, voi vota oricând o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern care duce țara către faliment. Dar nu voi semna niciodată vreun document alături de niște politicieni închipuiți care își imaginează că România începe și se termină cu ei!>.

D.V.

Lasă un răspuns