Deputatul Cozmanciuc trage un semnal de alarmă: Regiunea Moldovei, tot mai săracă!

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc trage încă un semnla de alarmă în ce priveşte lipsa de interes a guvernanţilor de a căuta şi a aplica soluţii viabile pentru dezvoltarea regiunii Moldovei.

„Regiunea Moldovei, tot mai săracă şi tot la coada României şi a Europei” – este titul unei declaraţii politice citite la tribuna Parlamentului de liderul PNL Neamţ în care acesta a atras încă o dată atenţia cu privire la dezechilibrele economice din interiorul României.

<<Cu tristeţe trebuie să dau citire unor statistici care mă mâhnesc, ca om, dar mai ales ca deputat din zona Moldovei. Potrivit ultimelor date oficiale cu privire la regiunile Uniunii Europene, furnizate de EUROSTAT, se arată că în România există un fenomen particular, de dezvoltare neunitară.

Regiunile „bogate” au devenit şi mai bogate, iar cele care erau foarte sărace sunt şi mai sărace, în ultimii doi ani. Şi aici este vorba despre regiunea Moldovei. În ciuda strigătelor din ce în ce mai disperate că zona Moldovei este săracă, pare că celor care au putere de decizie nu le pasă deloc şi îi lasă pe cetăţenii de acolo să dispere, să se afunde tot mai mult în sărăcie.

Ţara noastră figurează cu trei regiuni de dezvoltare în topul celor mai sărace regiuni ale Uniunii Europene, iar decalajele între zonele mai bogate şi cele mai sărace ale ţării s-au majorat constant.

Datele EUROSTAT arată că regiunea Nord-Est este cea mai săracă zonă din România şi cea de-a cincea cea mai săracă regiune a Uniunii Europene, reprezentând doar 36% din media UE în ceea ce priveşte dezvoltarea în 2016, comparativ cu 139% pentru regiunea Bucureşti, 60% pentru regiunea Centru, sudul Transilvaniei, 51% pentru Nord-Vest, nordul Transilvaniei, 50% pentru regiunea Sud-Est, 46% pentru Sud-Muntenia şi 42% pentru regiunea Sud-Vest-Oltenia>>, spune Cozmanciuc.

Presedintele PNL Neamţ a mai punctat că <<Moldova a fost şi, din păcate, este lăsată la coadă, iar cetăţenii care trăiesc aici, dacă dăm curs statisticilor şi lipsei măsurilor, sunt consideraţi cetăţeni de „mâna a doua”. Nu se mai poate aşa. Moldova merită mai mult!>>.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns