Deputatul Cozmanciuc: „Primul pas al Guvernului PNL va fi un audit în instituţiile publice!”


Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc anunţă că „primul pas” al noului Guvern va fi realizarea unui audit în instituţiile publice, demers necesar pentru eficientizarea activităţii cabinetului dar şi a întregii administraţii.

„De astăzi începe România liberală! România are Guvern PNL!
Felicitări premierului Ludovic Orban, felicitări colegilor miniștri!
Pe termen scurt, Guvernul PNL își propune aprobarea unei rectificări bugetare, asigurarea pregătirii pentru iarnă, nominalizarea noului comisar european, amânarea pensionării magistraților sau elaborarea bugetului pe anul 2020. Obiectivele asumate de Guvernul PNL vizează întărirea democrației, a statului de drept, a ordinii și siguranței publice, asigurarea unei justiții independente. Guvernul PNL își propune eficientizarea activității Guvernului și a administrației, primul pas fiind realizarea unui audit în instituțiile publice”, spune Cozmanciuc într-un mesaj transmis imediat după validarea Guvernului.

Deşi mesajul şefului PNL Neamţ nu este foarte clar, adică nu se înţelege dacă auditul respectiv va viza doar administraţia centrală sau şi pe cea judeţeană/locală, rămâne de văzut dacă va fi vorba doar de o vânătoare de vrăjitoare, care să justifice schimbările unora cu alţii sau chiar va fi vorba de controale relizate pe bune.

Astfel, la Neamţ ar fi mai mult decât necesar un astfel de audit la Garda de Mediu, instituţie acuzată masiv de cetăţeni că a devenit un fel păpuşă care tolerează poluări industriale sau defrişări masive în timp ce autorităţile statului vânează „peştişori” nu „rechini”, mai ales de când în fruntea instituţiei se află Iftime Petrariu, fost PDL-ist de frunte reciclat în PSD-ist zelos.
Într-o comună din judeţul Neamţ sunt plimbate de 2 luni şi jumătate stive de plăci de azbociment (20 mc), material considerat toxic şi cancerigen iar singurul efect al controlului „profesionist” făcut de instituţia condusă de fostul miliţian Petrariu a fost transmiterea la Prefectură a unui punct de vedere al Primăriei Zăneşti prin care instituţia locală spunea că nu ştie nimic despre cei care au adus în faţa unei şcoli materialul cancerigen şi apoi l-au şi luat, după dezvăluirile din Vestea (punct de vedere transmis oricum de Primărie la Prefectură).
Rămâne deci de văzut dacă principiile enunţate de liberali îi vor atinge şi pe foştii PDL-işti…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns