Deputatul Cozmanciuc, la alegerea noului secretar general al Consiliului Europei

Prezent la alegerea noului secretar general al Consiliului Europei, deputatul (PNL) de Neamț, Mugur Cozmanciuc, a făcut o scurtă prezentare lui Alain Berset.

„După o competiție strânsă, în turul al 2-lea, Alain Berset (Elveția) a fost ales în funcția de secretar general al Consiliului Europei. Va avea un mandat de cinci ani, începând cu 18 septembrie 2024.
Alain Berset a fost membru al Guvernului elvețian din 2012 până în 2023. În această perioadă a deținut, în special, de două ori funcția de președinte al Confederației, în 2018 și 2023.
În calitate de ministru, domnul Berset a condus Departamentul Federal de Interne. Înainte de a se alătura Guvernului, a fost membru al Parlamentului Federal Elvețian din 2003 până în 2011 și a prezidat Consiliul Statelor (camera superioară a parlamentului) în 2008-2009. Îi doresc mult succes!”, spune Cozmanciuc.

Deputatul liberal i-a felicitat, deopotriv[, și pe contracandidați: „Le transmit felicitări și celorlalți candidați: Indrek Saar și Didier Reynders, pentru modul cum și-au prezentat și susținut candidatura”.