Deputatul Cozmanciuc: „Drepturi pentru urmașii victimelor Holocaustului”

Deputatul de Neamț Mugur Cozmanciuc (PNL) explică de ce a votat un update la reglementările care vizează drepturi pentru victimele Holocaustului și pentru urmașii acestora.

„Am votat pentru adoptarea proiectului de Lege pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice. Acordarea de indemnizații compensatorii atât ultimilor martori/victime ale Holocaustului din România, care și-au văzut destinele ruinate de regimul dictatorial care a condus România în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cât și copiilor acestora, reprezintă o recunoaștere publică a tragediei prin care au trecut, a chinului care s-a extins de-a lungul generațiilor și a distrus vieți”, spune deputatul Cozmanciuc.

Parlamentarul liberal explică de ce trebuie să învățăm din erorile istorice: „Să nu uităm să învățăm din greșelile trecutului, să nu le mai repetăm, dar încercăm să și facem fapte prin care ne arătăm regretul”.

V.N.

One thought on “Deputatul Cozmanciuc: „Drepturi pentru urmașii victimelor Holocaustului”

Lasă un răspuns