Deputatul Cozmanciuc, detalii despre finanțarea Autostrăzii, pe tronsonul Iași – Tîrgu Neamț

Deputatul liberal de Neamț, Mugur Cozmanciuc vine cu detalii despre finanțarea tronsonului de Autostradă Iași-Tg. Neamț, obținute de la Ministerul Transporturilor în urma unei interpelări adresate Ministrului Răzvan Cuc.

„ÎN SFÂRȘIT, un prim pas făcut spre realizarea A8! Era și timpul Guvernul aprobă studiul de fundamentare al proiectului Autostrăzii Târgu Neamţ – Iaşi, vital pentru regiunea Moldovei, iar investiţia, care se va realiza în parteneriat public – privat, este estimată la 1,2 miliarde de euro. PNL desfășoară în continuare campania de strângere de semnături pentru ca Autostrada Unirii să fie realizată cu bani europeni. Ministrul Transporturilor m-a anunțat că se ia în considerare și acest lucru, drept urmare sper că asta se va și întâmpla!”, spune președintele PNL Neamț.

”Vom putea estima data de începere a lucrărilor după finalizarea contractului <<Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț>>, estimată în trimestrul II al anului 2021”, este răspunsul primit de Cozmanciuc de la Cuc.

Deputatul Cozmanciuc dă și alte informații legate de această investiție: „Cererea de finanțare aferentă componentei de pregătire (completare studiu de fezabilitate) pentru sectorul de autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț a fost transmisă spre evaluare în data de 07.12.2018. Valoarea cererii de finanțare este mai mică de 75 mil. euro, prin urmare nu necesită transmiterea spre evaluare la Comisia Europeană. Ulterior finalizării documentației aferente etapei de pregătire, se va proceda la elaborarea și transmiterea cererii de finanțare pentru etapa de execuție lucrări a proiectului, aceasta urmând a parcurge etapele de evaluare în conformitate cu prevederile Ghidului Solicitantului. Toate posibilitățile de finanțare vor fi atent analizate, iar deciziile vor fi transparente și vor face obiectul consensului tuturor factorilor implicați în procesul decizional”.

 

Ad. V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns