Deputatul Cozmanciuc: „Cheile Bicazului au fost și sunt ale Județului Neamț!”


Liderul PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc consideră că recursul în procesul privind Cheile Bicazului trebuie tratat mult mai serios de către autoritățile din Neamț, mai ales că prin decizia primei instanțe zona a fost luată de la Neamț și anexată la Harghita (cu drept de apel).

Cozmanciuc a ținut să sublinieze că acesta ar fi un subiect de maxim interes general pentru nemțeni și că nici nu trebuie politizat ci ar trebui ca toată lumea să-și dea mâna pentru o rezolvare eficientă.

„O temă care a fost tratată superficial – și aș vrea, ca și semnal de alarmă, nu altfel – este felul în care a fost gestionat subiectul Cheile Bicazului. Cred că și acolo trebuie să avem o abordare corectă, profesionistă și temeiul juridic să meargă până la capăt din toate punctele de vedere.
De aceea, Partidul Național Liberal se pune la dispoziție în toate formele corecte, de a susține acest demers pe care autoritățile din județul Neamț trebuie să-l facă, pentru ca să fie un final pozitiv, așa cum este și normal.

Superficialitatea s-a văzut. Nu vreau să intru într-o zonă a declarațiilor sau a polemicilor politice (care, poate, ne-ar duce într-o formă extremă sau negativă, ceea ce nu este cazul). Nu este o abordare pe criterii etnice însă consider că acest teritoriu, această zonă a Cehilor Bicazului trebuie să fie pe teritoriul județului Neamț iar Prefectura, doamna prefect, Consiliul Județean, președintele Consiliului Județean, dar și vicepreședinții să facă toate eforturile, toate diligențele pentru ca această zonă să fie aici unde a fost dintotdeauna”, a spus deputatul Cozmanciuc.

„Am avut o discuție cu domnul primar Oniga prin care i-am transmis că vrem să îi acordăm sprijin. Despre asta am vorbit și în ședința BPJ de aseară și ne-am gândit și la soluția acordării de asistență juridică fi pro bono. Totodată, noiu parlamentarii PNL de Neamț ne vom implica să ne oferim ajutorul, în limita mandatului și a legii. Toată lumea se poate implica, pentru ca această zonă, care a fost a județului Neamț, să rămână în județul Neamț”, a mai punctat liderul PNL Neamț.

D.V.

Lasă un răspuns