Deputatul Cătălin Zamfira, la întâlnire strategică despre Marea Neagră

Deputatul Constantin-Cătălin Zamfira (asumat de PSD Neamț) a participat în perioada 19 – 21 iunie 2019, la cea de-a 53-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), care s-a desfășurat la Baku, în organizarea Adunării Naționale a Azerbaidjanului. Zamfira a făcut parte dintr-o delegație mai amplă a Parlamentului României care i-a inclus și pe Aida Căruceru, Maricela Cobuz, George-Gabriel Vişan, Dragoș Bârlădeanu și Ionuț Vulpescu.

Pe ordinea de zi a Sesiunii au figurat: aprobarea de către plen a rapoartelor comisiilor de specialitate ale APCEMN (”Rolul Instituției Avocatul Poporului în consolidarea democrației în statele membre ale OCEMN”, ”Economia verde. Dezvoltarea afacerilor maritime” și ”Sistemul de pensii în statele membre ale OCEMN”), dezbaterea generală privind Consolidarea rolului parlamentelor naționale în dezvoltarea resurselor de energie durabilă în regiunea OCEMN, precum și alegeri pentru funcțiile de Secretar General și vicepreședinți ai APCEMN.

„Marea Neagră este o zonă foarte importantă, și geo-strategic dar și economic. România are un cuvânt important de spus pe tema cooperării economice în zona Mării Negre și este important ca rolul țării noastre să devină și mai accentuat”, a precizat, în exclusivitate pentru Vestea, deputatul Cătălin Zamfira.

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.