Deputatul Bulai: „PSD pune jugul pe lucrătorii independenţi!”

Raportarea asigurărilor de sănătate și pensie la salariul minim, pentru lucrătorii independenți și persoanele fără venituri, trebuie să înceteze, susţine deputatul USR Iulian Bulai care consideră că supraimpozitarea celor cu venituri mici sau care au slujbe cu orar mai mic de 8 ore pe zi nu va face decât ca sănătatea să devină, şi mai mult, un lux.

„Cu toții trebuie să contribuim în funcție de cât câștigăm și cu toții avem dreptul la sănătate, garantat prin Constituție. Sunt actori, artiști vizuali, muzicieni, graficieni, traducători, jurnaliști. Dar și muncitori în agricultură, în service-uri auto, în comerț, în construcții.
Sunt 1,3 milioane. Oameni care muncesc în alte forme decât cu un contract de muncă. Pentru aceia dintre ei care obțin venituri mici sau medii, în 2018, valoarea contribuției lunare pentru asigurarea de sănătate aproape s-a triplat. Niciunul nu era pregătit ca salariul minim, la care se raportează această contribuției, să se mărească din nou în cursul aceluiași an, iar mulți dintre ei vor renunța de nevoie la această asigurare.
Cât despre persoanele fără venituri care nu beneficiază de o formă de protecție socială… crede cineva că-și permit astfel de cheltuieli, pentru sănătate?
Această guvernare trebuie împiedicată să-i facă pe oamenii care muncesc independent să se lipsească de propriile drepturi, să-și sacrifice accesul la sănătate din cauză că el devine un lux tocmai pentru cei mai vulnerabili dintre noi”, susţine deputatul Bulai.

DV

Comentarii Facebook

One thought on “Deputatul Bulai: „PSD pune jugul pe lucrătorii independenţi!”

  1. Nu prea inteleg ce vrea sa spuna dl. Bulai!Ma tem ca nu intelege nici el!

Lasă un răspuns