Deputatul Bulai, plângere penală împotriva Troleibuzul SA pentru mitingul PSD de la Iași. Troleibuzul: „Am închiriat pe bani, ca oricărui client!”

Mitingul PSD de la Iași a trecut dar ecourile lui persistă, ba, mai mult, la Neamț ajung la nivelul de plângere penală făcută împotriva conducerii unei societăți a cărei acționar unic este chiar Consiliul Județean Neamț.
Deputatul USR Iulian Bulai anunță printr-un comunicat că a făcut o plângere penală împotriva firmei Troleibuzul pentru că aceasta ar fi pus la dispoziție PSD 2 autobuze care ar fi transportat la miting chiar proprii salariați care ar fi fost „șantajați cu pierderea locului de muncă”.
De partea cealaltă, Nadia Năstase, managerul firmei Troleibuzul spune că aceste acuzații sunt total nefondate, că societatea a pus la dispoziție 2 autobuze (mici, de 23 de locuri) pentru care PSD Neamț a fost un client ca oricare altul care a avut un contract, a primit factură și a făcut și plata pentru serviciile respective. Cât privește acuzația legată de angajații „duși cu arcanul” la miting, Nadia Năstase o respinge și pe aceasta, cu argumentele de rigoare.
Publicăm mai jos ambele puncte de vedere

Acuzația!

<<Comunicat de presă / București, 13 mai 2019
Plângere penală împotriva societății de transport public din Neamț,
pentru folosirea autobuzelor la mitingul PSD de la Iași

Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai a depus astăzi o plângere penală, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman, privind folosirea a cel puțin două autobuze aparținând societății nemțene de transport public local Troleibuzul SA, pentru deplasarea unor persoane, angajați ai societății, la mitingul PSD de la Iași. Este doar unul dintre cazurile, documentate de membrii USR Neamț, în care instituții și societăți de stat din județ au folosit resursele publice pentru a duce oameni, de la elevi de liceu la angajați, la manifestarea de campanie a lui Liviu Dragnea. 

„Pe 8 mai, cu o zi înaintea mitingului PSD de la Iași, a apărut pe site-ul companiei și în presa locală o știre privind intrarea în revizie tehnică urgentă a unor autobuze aparținând SC Troleibuzul SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț. În mediul public a început să circule vestea că, de fapt, autobuzele ar urma să plece la Iași. Ca urmare a postării de Facebook făcute de deputatul USR Iulian Bulai în aceeași seară, anunțurile privind revizia tehnică de urgență au dispărut de pe paginile respective.

În dimineața de 9 mai au plecat, totuși, la Iași două autobuze aparținând SC Troleibuzul SA, care apar în mai multe filmări făcute pe drumul spre Iași. În autobuzele respective s-au aflat angajați ai societății Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei acțiuni, participarea voluntara sau nu a angajaților, pontarea lor pentru ziua respectivă urmează să fie stabilită de organele competente. Îi încurajăm pe toți cei care au fost și sunt folosiți în scopuri electorale împotriva voinței lor să iasă public și să spună aceste lucruri“, a declarat Florin Zaharia, vicepreședintele Filialei USR Piatra Neamț.

Deputatul Iulian Bulai a declarat: „Am făcut această plângere penală fiindcă mi se pare absolut inacceptabil ca PSD să folosească instituțiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnând resurse și forțând angajați publici să pozeze în susținători de partid. Să fii angajatul unei instituții publice nu înseamnă să fii la dispoziția partidului la putere și nici să fii umilit și șantajat cu propriul loc de muncă. Societatea de transport local nu e firma privată de autocare a președintelui Consiliului Județean, iar nemțenii nu plătesc taxe ca să aibă PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul să ancheteze această situație și am speranța că tot mai mulți nemțeni se vor opune și vor protesta împotriva manipulării și a șantajului“.

USR>>

Apărarea!

„Sunt siderată și indignată de aceste acuzații. Eu înțeleg lupta politică și faptul că e campanie electorală dar cred că ar trebui să existe niște limite, niște rigori în a păstra linia adevărului.
Da, au fost discuții între Troleibuzul, ca furnizor de servicii și PSD Neamț, ca potențial client legate de asigurarea unor mijloace de transport de la Piatra neamț spre Iași. Cred că orice societate comercială este interesată să vândă servicii pe bani, bineînțeles, și asta facem și noi. Orice client este un avantaj pentru societate, pentră că acesta este interesul oricărei firme, să atragă venituri. Da, inițial a fost vorba de asigurarea a 10 autobuze, fără a periclita programul de transport, dar apoi, după faza inițială, clientul ne-a solicitat doar două mijloace de transport pentru care s-a făcut contract, s-a emis factură banii sunt și încasați. E vorba despre 2 autobuze a câte 23 de locuri. Prețul a fost de 4,50 lei pe kilometru, cu TVA. Suma totală a fost de 2340 lei.
Cât privește acuzațiile legate de angajații firmei care au mers la acel miting, nu există așa ceva, să fi mers oamenii la presiuni sau altceva de genul acesta. Noi am trimis autobuzele în punctele solicitate de client, au urcat oameni, membri sau simpatizanți PSD, treaba lor, or fi fost sau nu și salariați de la Troleibuzul aflați în timpul liber, asta e treaba lor” – declarație Nadia Năstase, manager Troleibuzul.

Nadia Năstase nu este membru PSD, în ziua mitingului a fost la serviciu, ca de obicei.
Mai mult, cu privire la „relația ei specială” cu PSD, în media locală (nu în Vestea ci la concurență) apăruse în urmă cu vreun an și jumătate informația că aceasta ar fi în dizgrația conducerii politice a CJ Neamț.

 

Daniel VINCA

 

 

Lasă un răspuns