Deputatul Bulai, membru în grupul ALDE! Nu, nu a părăsit USR!

Deputatul USR Iulian Bulai a fost admis oficial azi în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), fapt ce reprezintă încă un pas spre colaborarea dintre cele două grupări, anunță G4Media.ro.

”ALDE Europa se convinge de discursul dublu al ALDE România, iar USR își câștigă locul binemeritat in familia liberală a ALDE Europa”, a declarat Bulai pentru G4Media.ro.

”Am discutat cu Michael Link, președintele partidului german FDP, care mi-a reconfirmat intenția de a exclude ALDE România. Un congres ulterior va lua decizia. Sunt presiuni intense nu de la USR, ci de la cele trei partide liberale menționate”, a mai spus Bulai.

În privința afilierii la grupul ALDE din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, e vorba despre o afiliere individuală a parlamentarilor USR, a mai spus Iulian Bulai, care a explicat formalitățile necesare afilierii: ”Am adus la cunoștința Biroului Național al USR nevoia de afiliere la o familie europeană, era cel mai natural să ne afiliem la ALDE, iar Biroul a acceptat-o în unanimitate pe 1 ianuarie. Ca urmare a aderării la grupul ALDE din APCE voi intra în cea mai importantă comisie, cea de monitorizare a statelor membre pe chestiuni de democrație, stat de drept și drepturile omului”.

Deputatul USR a mai spus că va interveni în sesiunea plenară de luni seară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pe chestiunea celor două ordonanțe de urgență anunțate de Tudorel Toader: ”Doar România și Ucraina vor face obiectul unor interpelări în APCE, suntem nevoiți să spunem Europei ce se întâmplă acum în țară”.

V.N.

Lasă un răspuns