Deputatul Bulai își cere iertare: „Sunt catolic practicant, soţia este luterană, trăiesc foarte dinamic credinţa mea…”

După ce a stârnit o adevărată furtună cu mesajul în care spunea că fecioara Maria a fost „o mamă surogat” (considerat Blasfemie de mulţi lideri de opinie), deputatul iulian Bulai revine cu o postare în care explică faptul că nu a vrut să ofenseze pe creştini.

„Călătoresc de dimineață deci nu am putut urmări dezbaterea un urma reflecțiilor mele cu privire la Crăciun.

Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credință mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc.

Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credință mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o. Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare”.

Deputatul Bulai expolică şi că el consideră că teologia trebuie să dea noi sensuri învăţăturilor biblice: „Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte.

În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă despre a vorbi despre probleme noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre. Sau despre copiii abandonați din România.

Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident vă cer iertare.

În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea nașterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoțeste mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată.

Crăciun fericit tuturor!

Dacă se poate și cu credință vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiții și mâncare și băutură și festinul de după post, e chiar ok. Toleranța e o valoare importantă pentru mine.

Cine sunt eu să judec pe alții?

Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare”.

Postarea lui Iulian Bulai care a iritat pe foarte mulţi creştini este următoarea:

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns