Deputatul Bulai, în poză cu „Mandachi, un metru de autostradă”! Autostrada Unirii? Promisiuni și proiecte care urmează

Există o diferență netă, în ce privește mult-clamata Autostradă a Unirii între PSD-iștii care au fost la guvernare și cei de dreapta care sunt azi: cei de azi se pozează cu suceveanul Mandachi, celebru pentru al său metru de autostradă. În rest, și unii și alții (și stânga si dreapta) au furnizat/furnizează românilor aceleași explicații, aceleași promisiuni și aceleași discuții despre proiecte și studii care urmează să se facă.

O dovedește postarea deputatului USR Iulian Bulai care, la deja tradiționalele mesaje săptămânale în care povestește cum merge el la Ministerul Transporturilor și cum se lucrează și se luptă acolo cu hârtiile și cu greaua moștenire, a adăugat și o poză, cu mesajul aferent cu Ștefan Mandachi.

„Acum fix doi ani, Ștefan Mandachi oprea țara din mers pentru a forța politicienii să facă autostrăzi. #șîeu am ieșit în stradă. Acum muncim la cele trei mari proiecte pentru Moldova: A7, A8, A13.

După săptămâna trecută, în care am văzut finalizat studiul de fezabilitate pentru Ploiești – Buzău, lunea aceasta continuăm cu aceeași încredere pentru restul proiectelor de infrastructură din Moldova. Iată cum stăm acum…”, spune Bulai și urmează clasica însiruire:

„A7
Pașcani – Bacău: urmează primirea avizului pozitiv de la Cultură; se lucrează la studiul geo-tehnic și se menține calendarul pentru studiul geo și de fezabilitate pentru 30 aprilie;

Ploiești – Buzău: se menține calendarul și pentru acest tronson. Se estimează în curând lansarea licitației;

Focșani – Bacău: s-au rezolvat problemele de la siguranța circulației. La sfârșitul lunii se vor întoarce forezele în teren, pentru ca la finalul lunii aprilie să fie gata studiul geo-tehnic.

A8
Tg. Mureș – Tg. Neamț: pe sectorul 2 lucrează în prezent 3 utilaje. Constructorii se concentrează acum pe capete (Tg. Mureș – Ditrău și Tg. Neamț – Pașcani), pentru a avea gata pe 25 martie memoriul tehnic. Calendarul pentru memoriul de mediu (16 aprilie) și acordul de mediu (18 octombrie) se menține. Studiul arheologic va fi gata pe 25 martie.

A13
Au fost primite comentariile de la Jaspers pentru AMC 1. La finalul săptămânii va fi primită revizia pentru AMC 1, cu implementarea observațiilor necesare și urmează AMC 2.

Nu e întotdeauna ușor. Cei care muncesc zi de zi la aceste proiecte se lovesc de cei 30 de ani în care nu s-a făcut aproape nimic. Dar de asta suntem aici: să insistăm pentru realizarea proiectelor care vor schimba fața Moldovei și a unei întregi țări.

Noi facem autostrăzi!”.

Nu știm ce utilaje vede deputatul Bulai pe imaginara Autostradă A8 și unde, din moment ce Ministerul a anunțat că abia ar urma licitația pentru proiectul Iași-Republica Moldova, adică fix capătul care unește Moldova din România nu cu Ardealul ci cu Moldova de peste Prut…

D.V.

5 thoughts on “Deputatul Bulai, în poză cu „Mandachi, un metru de autostradă”! Autostrada Unirii? Promisiuni și proiecte care urmează

 1. exista fonduri europene
  astazi din 80 miliarde euro au ramas 33 miliarde euro din care 4 miliarde autostrazi
  stiti ceva de asa ceva?????

 2. Nu mai perdeti timpul cu asemenea exemplare.Totul este o prosteala cu A8, iar trepadusii ne zic snoave.Nu se face A8 si asta trebuie sa o stim cu totii.Mai intai se va amenaja infrastructura Mihai Kogalniceanu-barlad-suceava.

 3. ce autostrazi in Romania???????????????????
  In campania electorala toate partidele promit cetatenilor ca daca ajung la guvernare vor face autostrazi!
  INSA. cand ajung acolo la ciolan sistemul le explica de ce nu se vrea autostrazi.
  MOTIVUL???????
  Zilnic in romania , in special la sfarsit de saptamana ,( de vineri pana duminica seara) in jur de 5000 de amenzi peste 1000 ron fiecare amenda pentru depasire viteza.
  deci= 5000×1000= 5000000 ron
  Eu va intreb stimata redactie si stimati cetateni , ce intreprindere in romania are castig in 3 zile de 5000000 ron profit,
  SI ATUNCI DE CE ESTE NEVOIE DE AUTOSTRAZI???????????
  Pe drumul european 500 km se circula in 7-8 ore, ( consumul de motorina??????)
  Pe autostrada 500 km se circula in 3- 3,5 ore( consumul de motorina??????)
  in final acesti pamblicari care promit marea cu sarea nu au interesul modernizarii acestei tari , interesul lor este sa aiba facilitati colosale pentru binele lor si a familiilor lor.

Lasă un răspuns