Deputatul Bulai a făcut plângere penală la Parchet pentru calitatea unei asfaltări de 2,5 milioane de euro

COMUNICAT DE PRESĂ

12 februarie 2018

Deputatul USR Iulian Bulai a solicitat procurorilor să facă verificări în proiectul de reabilitare a centurii Roman – Est

 

Deputatul USR Neamț Iulian Bulai a depus vineri, 9 februarie 2018, o sesizare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman cu privire la posibilitatea săvârșirii unor fapte penale în legătură cu realizarea lucrărilor de amenajare a arterei rutiere Roman-Est. Demersul parlamentarului nemțean a pornit de la faptul că, deși a fost inaugurat acum mai puțin de doi ani, drumul prezintă deja semne vizibile de degradare.

Reabilitarea acestui drum a durat șase ani și a costat peste 10,7 milioane lei, iar recepția a avut loc pe 11 mai 2016. Cu toate acestea, la numai 10 luni de la definitivarea lucrărilor, au fost necesare noi lucrări pentru că începuseră să apară gropi și denivelări, potrivit relatărilor din presa locală.

Deputatul Iulian Bulai a specificat și în textul plângerii penale că nu deține probe privind încălcarea legislației în cadrul acestui proiect, dar consideră că este treaba organelor abilitate să verifice dacă toți indicatorii din proiect au fost respectați, având în vedere perioada scurtă în care drumul a început să se degradeze.

Deși nu dețin probe sau informații referitoare la săvârșirea unor infracțiuni, nu pot să înțeleg cum un proiect de o asemenea valoare și importanță a fost ratat. Personal, consider că dacă s-au respectat toți indicatorii tehnici din proiect, nu ar fi trebuit ca drumul să se degradeze într-un timp atât de scurt. Nu este posibil ca la mai puțin de 2 ani de la inaugurarea drumului respectiv, să avem un carosabil plombat, cârpit, ondulat și deformat. Deschizi centura în campania electorală și în mai puțin de 10 luni începi deja să o repari. Este normală o astfel de situație? Nu știu, sper să ne răspundă procurorii la această întrebare”, a declarat deputatul Iulian Bulai.

Comentarii Facebook

One thought on “Deputatul Bulai a făcut plângere penală la Parchet pentru calitatea unei asfaltări de 2,5 milioane de euro

 1. Bulai are dreptate.Cele mai mari hotii se fac de 20 de ani cu lucrari de re-abilitare si asfaltare.

  ASTA E MOTIVUL PENTRU CARE NU AVEM INFRASTRUCTURA IN ACEASTA TARA

  Lucrari in bataie de joc cu materiale de proasta calitate unde se fura 50% din valoare.

  Lucrari receptionate necorespunzator de cei care iau spagi/comisioane de 20-30%,primari,sefi CJ,etc.

  Daca sunt reclamate aceste lucrari de proasta calitate nu au cum sa-i traga la raspundere deoarece au luat spaga si nu o vor face.

  Si un OLIGOFREN stie aceste lucruri.

  Cite anchete in ultimii 20 de ani a ti vazut din partea DNA-lui/Parchetului,etc vizavi de infrastructura?

  Va spun eu:ZERO

  De ce?

  Pentru ca sunt corupti si incompetenti.

  Asa ca Bulai sa nu-si faca iluzii.Nu se va intimpla NIMIC.

  Institutiile acestei tari gen.DNA/PARCHET/IPJ/DIICOT/SRI sunt partase si complice la aceste hotii.

Lasă un răspuns