Deputatul Bulai despre Mitingul Dragnea: „Vă rog mult, nu mai daţi în bătrâni. Nu asta e rezolvarea!”

Mitingul PSD & ALDE (numit şi Mitingul Dragnea) a stârnit şi va stârni tone de comentarii. În timp ce mulţi activişti sau simpatizanţi de dreapta îi critică nu doar pe organizatori ci îi insultă şi pe participanţi („s-au vândut pentru 2 mici”, „analfabeti” etc), deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai face un apel să nu mai fie insultaţi participanţii, cu accent mai ales pe bătrânii care, pe net, sunt făcuţi în fel şi chip.

„PSD a adus bătrânii cu forța în București.

Vă rog eu mult: nu mai dați în bătrâni. Nu asta e rezolvarea. Bunicii noștri au nevoie să fie educați și să li se explice cum stau lucrurile. Fără să îi stigmatizăm. Nu ajută cu nimic.
Vineri am avut în vizită la Parlament un grup de 50 persoane. Aproape toate peste 65 de ani. Toți de la sat.Le-am explicat cum funcționează democrația. Le-am explicat cum funcționează Parlamentul. Am senzația că au înțeles foarte bine”, spune Bulai.

„Hai mai degrabă să educăm bătrânii noștri, nu să arătăm cu degetul: că nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor, că sunt dezinformați, că nu votează cum trebuie. Cum să voteze cum trebuie dacă noi nu vorbim cu ei? Noi cei tineri putem avea o foarte mare influență față de părinții și bunicii noștri. Hai să facem asta. Și să nu mai dăm vina pe ei. Ci mai degrabă pe noi.
Poate că nu am vorbit destul cu ei. Poate nu i-am ascultat. Poate nu i-am vizitat prea des. Poate nu le-am zis de ce e greșit să se uite la o anumită televiziune. Poate nu au fost niciodată într-o ședință de consiliu local. Și nici la Parlament. Hai să facem puțin din lucrurile acestea. O să vedeți că o să se schimbe.
Ei ne-au dat nouă viață. Acum e timpul ca noi să le arătăm lor o nouă perspectivă. Fără să îi arătăm cu degetul. Și fără să îi facem pe ei țapii ispășitori ai dezastrului din țară. Se poate. O arată vizita de vineri la Parlament a bunicilor din Neamț”, mai punctează deputatul USR.

D.V.

One thought on “Deputatul Bulai despre Mitingul Dragnea: „Vă rog mult, nu mai daţi în bătrâni. Nu asta e rezolvarea!”

  1. Dl. Bulai a venit din Norvegia unde era „artist stradal” sa ne invete cum e cu democratia…Mai bine ramanea acolo…Batranii din Romania stiu foarte bine cum functioneaza democratia si voteaza in consecinta.Sincer, ma indoiesc de faptul ca dl. Bulai va avea succes la aceasta categorie de varsta, fiindca, la fel ca alti papitoi „de dreapta” se considera mult mai destept decat este in realitate…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.