Deputatul Bulai, declarații incendiare: „PNDL3, ȘPAGĂ PNL PENTRU CLIENTELA DE PARTID!”

Deputatul (USR) Iulian Bulai spune public un mesaj care cu siguranță nu este pe placul colegilor de la Guvernare: proiectul numit Anghel Saligny (de finanțare) a investițiilor locale nu este decât un PNDL3 (comparație cu celebrele PNDL-uri de sorginte PSD) care, de fapt, ar fi un fel de șpagă pentru clientela politică PNL. Aluzia la faptul că premierul Florin Cîțu este în campanie internă și are nevoie de voturile aleșilor locali PNL este mai mult decât implicită…

„Voi ce ați face cu 10 miliarde de €?
PNL vrea să îi spargă în mii de bucăți pentru a câștiga simpatie în campania internă. Fără miza unui mare proiect de țară. Fix cum a făcut PSD până acum. Fără spitale moderne și fără autostrăzi și căi ferate pentru secolul XXI.
Ce se poate face 10 mld €?
De exemplu:
Autostrada A8 – Tg Mureș – Tg Neamț – Pașcani – Iași – Ungheni plus pod peste Prut. Moddernă și eco. Din banii noștri. A8 și A7. Și mai rămân bani.
Iată costuri aproximative pe A8:
1 Tg Mures-Tg Neamt : sectorul montan conform SF ar fi undeva la 5 mild euro la un cost aproximativ de 25 mil euro per km.
2) Ungheni-Iasi-Tg. Neamt undeva la 1,1 mild euro conform estimare MPGT. Valoarea reala o vom sti in 2022 cand avem SF finalizat
3) pod Ungheni conform estimare MPGT – 60 mil euro. Valoarea reala dupa ce avem SF finalizat + Acord de Mediu.
In concluzie A8 – 5 mld euro+1,1 mld euro+0,06 mld euro = aprox 6,16 mld euro.
Costuri aproximative pe A7: 3,5 mld euro
Total costuri A8 + A7 = mai puțin de 10 mld €.
PNL nu vrea să gândească macro nici atunci când poate și este factor de decizie. PNL vrea investiții macro doar când e în opoziție. Când e la putere are memorie scurtă și se comportă ca PSD la nivel de investiții strategice macro. Adică dă șpagă pentru clientela de partid.
Domnule Cîțu facem reforme și investiții pe bune sau ne jucăm de-a guvernarea?
Eu vă invit să investim masiv în autostrăzile Moldovei. Să scriem istorie împreună.
Aștept răspunsul dumneavoastră!”, spune deputatul Bulai într-un mesaj public difuzat azi.

Într-un alt mesaj, postat aseară pe facebook, același Bulai este la fel de tranșant și, în plus, face o referire clară la alegerile interne din PNL:
„Am criticat mereu PNDL. Furt pe față. Bătaie de joc. Investiții supradimensionate. Firme de casă abonate la banul public.
PNL anunță că vrea un nou PNDL. Și că a și stabilit suma și are și banii. 10 mld €.
Întrebare: cum va arăta diferit acest PNDL decât cel făcut de PSD?
Dau în scris oricui: fără criterii clare de alocare, fără transparența alocărilor și evaluărilor, România combinatorilor hoți și corupți va arăta tot cu școli cu WC în curte, fără apă și canal și drum de pământ.
Știu că e campanie internă la PNL și fiecare tabără vine cu oferte, dar nu susținem PNDL galben fără schimbări fundamentale de alocare a banilor.
Bani pentru comunități? Da.
Șpăgi și contracte pentru mafia locală? Nu.„.

(Sublinierile cu roșu aparțin Redacției Vestea).

D.V.

Lasă un răspuns