Deputatul Arsene: Am mers cu problema finanţării reconstrucţiei Pieţei din Piatra Neamţ la Ministerul Dezvoltării şi voi discuta subiectul şi cu premierul Victor Ponta

arsene piata

Deputatul social-democrat Ionel Arsene a dus deja problema finanţării reconstrucţiei Pieţei  Centrale pe masa Ministerului Dezvoltării şi va cere şi sprijinul premierului Victor Ponta pe această temă.

“Reconstrucţia acestei pieţe trebuie să fie prioritatea oricărui om politic din judeţul Neamţ. În această săptămână am avut o primă discuţie la Ministerul Dezvoltării, în ideea accesării unor fonduri de pe această direcţie. De asemenea, marţi, mă voi întâlni cu premierul Victor Ponta şi îi voi prezenta şi lui problema şi poate vom merge şi pe varianta alocării unor sume din Fonsul de Rezervă al Guvernului”, a spus liderul PSD Neamţ.

Urgenţa reconstruirii pieţei arse într-un incendiu devastator în urmă cu o săptămână este dată, în opinia deputatului, de marile probleme sociale generate de aceste nefericit eveniment: “Aici vindeau produse sute de firme mici, de afaceri de familie. Fiecare dintre ele asigurau salarii, asigurau un câştig pentru 2-3 persoane. Pe de altă parte, atâţia pietreni şi chiar şi cetăţeni din judeţ cumpărau produse de aici, fiind o piaţă cu preţuri mai rezonabile. Acum nu ştiu oamenii unde să meargă să cumpere, sunt debusolaţi”.

“Toţi deputaţii PSD se vor implica în a sprijini acest efort. Am vorbit şi cu prefectul Vlad Angheluţă, am discutat şi cu conducerea Primăriei, cu doamna viceprimar Simionică, cu domnul primar Ştefan, cu alţi factori responsabili. La o asemenea problemă nu trebuie să mai conteze culoarea politică sau doctrina, important este să ne implicăm cu toţii”, a mai spus Arsene.

În declaraţia făcută sâmbătă, chiar în faţa ruinelor Pieţei, deputatul social-democrat a subliniat că dacă finanţarea este obţinută cât mai repede, noua construţie a pieţei ca putea fi dată în folosinţă pe 1 Decembrie: “Vom sărbători atunci şi Ziua României şi ziua redării în folosinţă a acestui important reper economic şi social”.

 

 

vesteanet

 

Comentarii Facebook

One thought on “Deputatul Arsene: Am mers cu problema finanţării reconstrucţiei Pieţei din Piatra Neamţ la Ministerul Dezvoltării şi voi discuta subiectul şi cu premierul Victor Ponta

  1. Ar trebui din start gindit si conceput un sector din piata cel putin 50% numai pentru micii producatori particilari nu ca innainte de incendiu numai pentru bisnitari iar micii producatori alungati pe la podul de la EMA

Lasă un răspuns