Deputatul Arsene: Alianţa ce-şi zice “creştină” nu are niciun Dumnezeu!

arsene 2

* „Termenul <<creștin>> din denumirea alianței PNL-PDL nu are nici o legătură cu realitatea. Dacă ar avea, le-ar fi rușine să mintă electoratul în felul acesta”, spune preşedintele PSD Neamţ.

Personal, mă așteptam la PDL și liderii săi să ia orice decizie pentru a încerca să se întoarcă la putere. Felul în care au guvernat această țară și modul în care s-au predat pur și simplu lui Traian Basescu nu te face sa ai prea multe speranțe de la acești oameni. Este de neînțeles, totuși, cum au acceptat liberalii să intre în acest joc. Cum să fuzionezi cu cei pe care voiai să-i desființezi până acum ceva vreme pentru ce au făcut României? Cum sa deveniți colegi de partid cu cei pe care tot voi îi făceați responsabili pentru suferintele românilor?

Vin alegeri în luna noiembrie. Cum vor putea liberalii să meargă în fața alegătorilor, alături de PDL-iști, și să le ceara voturile cu seninătate, în condițiile în care până acum ceva vreme se jurau adversari politici cu toții? A spus adevărul Vasile Blaga cand a arătat ca termenul „creștin” din denumirea alianței n-are nici o legătură cu religia. Chiar nu are, căci, dacă ar avea, le-ar fi măcar rușine să mintă electoratul în felul acesta.

Cele de mai sus sunt doar unele dintre întrebările la care liberalii trebuie să răspundă. Și mai este una, poate cea mai importantă, la care trebuie să răspundă noua alianță. Subiectul a fost evitat permanent de cand au început procesul de fuziune. Care este proiectul lor de țară? Ce vor să facă pentru România? Până acum am văzut doar o brambureală. De exemplu, s-au lăudat cu CAS-ul, au spus că e măsura lor. S-au răzgândit când s-a răstit Traian Băsescu și și-au dat seama că e o măsură rea. În acest moment, PDL și PNL pot spune cu siguranță că proiectul lor pentru România este fuziunea și atât. Dar faptul acesta nu aduce nici un beneficiu românilor, ci doar lor, liberali și democrat-liberali care își doresc puterea cu orice preț și ar face orice pentru ea.

Sunt convins că orice alianță cu PDL se face la umbra lui Traian Basescu. Chiar dacă omul de la Cotroceni le-a spus la revedere de atâtea ori, realitatea este că PDL-iștii încă îl mai văd pe Băsescu drept salvatorul lor, căci Vasile Blaga este un lider prea slab. Și-atunci, PNL-iștii risca să se trezească cu fostul președinte drept șeful lor din 2015 încolo. Ceea ce ar fi îndreptățit, având în vedere felul în care au tratat USL și felul în care s-au dezis de tot ceea ce au promis în 2012.

 

Deputat Ionel Arsene

Lasă un răspuns