Deputaţi de Neamţ pe “Lista Ruşinii” / Au semnat ca să se legifereze pensii speciale pentru ei

lista rusinii neamt

În timp ce peste 500 de salariaţi de la fostul Azochim nu au mai văzut niciun ban din leafă de la Crăciun deşi a trecut Paştele, niciunul dintre parlamentarii nemţeni nu a stat de vorbă cu aceşti oameni despre situaţia lor dramatică.

Aleşii trimişi de nemţeni în Parlament erau ocupaţi cu altceva, mult mai important: iniţierea unui proiect de lege prin care ei, aleşii neamului care au făcut atâta pentru popor (nu?) să primească pensii speciale.

lista rusinii sursa lista rusiniiPresa centrală a publicat ieri ceea ce analiştii au numit “Lista Ruşinii”, adică inventarul cu cele 250 de nume de parlamentari de la diverse partide (majoritatea de la PSD) care sunt tare preocupaţi să-şi adauge, în mod preferenţial faţă de calculul clasic al pensiei, bani albi pentru buzunarele lor de viitori pensionari.

Publicăm azi “Lista Ruşinii” de la Camera Deputaţilor aşa cum a fost deja difuzată de siteul stiripesurse.ro.

Numele subliniate cu roşu sunt deputaţi din Neamţ care au semnat pentru ca ei şi tovarăşii lor din Parlament să nu aibă pensii ca toată prostimea ci indexate cu între 1200 lei şi 3600 lei, în funcţie de numărul de mandate (în ordine alfabetică, vezi foto): ARSENE IONEL, ENACHE MARIAN, HARBUZ LIVIU, MOISII CONSTANTIN, MUNTEANU IOAN.

Dacă despre deputatul Moisii vestea.net se abţine să comenteze pe acest subiect (pe principii deontlogice, de ABŢINERE) iar despre deputatul Munteanu se poate spune, măcar, că e la al 3-lea mandat şi e considerat unul dintre parlamentarii cu o activitate recunoscută, ceilalţi 3 (Arsene, Enache, Harbuz) sunt “boboci”, la primul mandat ca reprezentanţi ai nemţenilor, care nu ştim ce realizări concrete (nu blablauri recitate cu copy-paste, de la partide) pot bifa după mai bine de doi ani în Parlament.

Arcul în spaţiu cu care a început acest articol îşi are relevanţa lui: ieri la Prefectură a fost un protest prin care s-a ţipat de disperare şi de foame, peste 500 de oameni de la firma ex-Azochim plângând, la propriu unii dintre ei, că au restanţe salariale de 4 luni. Oamenii au spus, cu sinceritate, că de când tot e situaţia asta la Combinatul de Îngrăşăminte, niciun parlamentar de Neamţ nu i-a întrebat dacă mai pot rezista, dacă i-ar putea ajuta cu ceva.

Păi cum să-i întrebe parlamentarii de Neamţ aşa ceva pe neplătiţii de la Azochim când patronul lor, Ioan Niculae (cel mai bogat român) este condamnat în dosarul “Mită pentru PSD?

De la popor, pensii pentru parlamentari 

<<Proiectul prevede majorarea pensiilor parlamentarilor în funcţie de numărul de mandate deţinute. Astel, pentru un mandat, un parlamentar va primi în plus la pensie aproximativ 1.200 lei, pentru două mandate aproximativ 2.400 lei iar pentru trei mandate aproximativ 3.600 lei>> – spune Evenimentul Zilei. 

Deputaţi de Neamţ care nu au semnat 

Sunt şi deputaţi de Neamţ care nu apar pe această “Listă a Ruşinii Naţionale” (numită aşa nu de vestea.net ci de presa centrală). Pentru corecta informare a opiniei publice îi menţionăm şi pe aceştia: Mihaela Stoica, Vlad Marcoci, Cătălin Drăguşanu, Dorinel Ursărescu, Elena Udrea (ultima nici nu credem că e acum interesată de pensie şi nici nu ar fi putut, fizic, semna acest proiect).

De asemenea, nici deputaţii liberali Mugur Cozmanciuc şi Radu Surugiu – aleşi în alte judeţe dar, acum, cu funcţii la PNL Neamţ – nu şi-au pus semnătura pe respectivul draft de lege.

Rămâne de văzut însă cum va vota, în Parlament, fiecare dintre aleşii trimişi acolo de nemţeni ca să facă bine Ţării, nu să-şi voteze bani pentru propriile buzunare. 

Daniel Vinca