Deputata Tinerilor, hai-hui cu aceștia prin Neamț

Oana Bulai ține să-și confirme eticheta de „Deputata Tinerilor” cu care s-a promovat în campania de acum 2 ani și o ultimă dovadă este jurnalul unei scurte acțiuni turistico-educative care a avut loc acum câeva zile în Neamț.

Profitând de prezența în Neamț a tinerilor participanți la „Tabăra de bine”, Oana Bulai a făcut un mixaj între programul acestora și cel al beneficiarilor din proiectul „Viitorul ești tu” și, din postura de gazdă și ghid, i-a plimbat prin diferite puncte de atracție turistică dar și la instituții importante din județ.

„Voia bună, îmbinată cu puțină joacă și noi informații despre Piatra Neamț au fost rețeta perfectă a unui final de aventură ideal petrecută cu tinerii din Tabăra de bine și cu cei din Proiectul Viitorul ești TU!
La finalul excursiei de ieri am făcut o vizită la Consiliul Județean Neamț și la Prefectura Județului Neamț, acolo unde ne-au întâmpinat președintele Consiliului Județean Ionel Arsene și prefectul de Neamț Adrian Nita. La Consiliul Județean, tinerii au discutat cu președintele Ionel Arsene despre administrația publică și despre atribuțiile pe care le are consiliul județean”, spune Oana Bulai care a punctat și faptul că într-una din instituții i-a găsit și pe Daniel Harpa (primar de Târgu Neamț, președinte PSD Neamț) și alți colegi din politică.

Această prezentare necesită JavaScript.

În acest periplu tip „hai-hui prin Neamț”, tinerii ghidați de Oana Bulai au avut ocazia și să vadă de sus orașul Piatra Neamț și să aibă o discuție cu un maestru bucătar. Deputata nu uită nici să puncteze, cu fair-play, sprijinul primit de la unele colege:

<În Piatra Neamț ne-am bucurat și de telegondolă, am văzut orașul „de sus”, iar la final am luat cina la restaurantul „Cocoșul de Aur”, acolo unde tinerii au aflat de la un adevărat masterchef secretele preparatelor culinare.
Ziua de ieri a fost una cu de toate, pe care nu aș fi putut să o realizez fără sprijinul și implicarea colegei mele Carmen Elena Nastasă, președinta femeilor social-democrate din Neamț. Ea și tinerele social democrate au fost un pilon de sprijin foarte important pentru mine în organizarea acestei aventuri de vară. Le mulțumesc pentru ajutor și pentru tot ce au făcut azi>.

 

În finalul mini-jurnalului postat pe net, Oana Bulai își reafirmă ideea că investiția în tineri este cea mai eficientă pentru un popor sau comunitate: <Mă bucur că am avut plăcerea să cunosc tineri minunați, fiecare dintre ei olimpic la materii diferite, să petrec o zi minunată alături de tinerii mei din Proiectul „Viitorul ești TU!”, dar și alături de niște copii minunați din Tașca. Prin tot ceea ce fac încerc pe cât posibil să încurajez performanța, să investesc cât mai mult în tineri.Avem nevoie de tineri deștepți și preocupați de soarta poporului și a comunităților din care fac parte. Cu toate puterile mele voi continua să investesc în tineri, pentru că eu cred în ei, iar cei care au participat în tabăra VIITORUL EȘTI TU știu cel mai bine acest lucru.Eu CRED ÎN TINERI și consider că avem copii deosebiți în toate colțurile țării, dar care au nevoie de susținerea noastră. Aștept cu nerăbdare să vă revăd, dragilor, și să facem noi activități împreună cu tinerii mei dragi din proiectul VIITORUL EȘTI TU>.

Viitorul ești TU este un proiect inițiat de Oana Bulai, de câțiva ani, care urmărește focalizarea tinerilor spre informațiile și bunele practici legate de dezvoltarea personală, de acumularea cunoștințelor de leadership.

Debutat la Roman, în urmă cu câțiva ani cu cursuri susținute de lectori profesioniști din România, proiectul a săltat în acest an la next level, 100 de adolescenți din Roman fiind beneficiarii unei tabere oferite gratuit, pe litoral, de Deputata Tinerilor și având astfel ocazia să îmbine utilul (cursuri) cu plăcutul (vacanță la mare).

D.V.