Deputata Oana Bulai cheamă profesorii la consultări

Dascălii din Neamț sunt invitați la consultări cu privire la noile legi ale Educației de către deputata Oana Bulai, într-o acțiune care se dorește a fi un fel de incubator de soluții pentru problemele reale din acest domeniu atât de spinos.

Anunțul-invitație a fost postat de deputata social-democrată pe internet și bineînețeles că acesta vizează și personalul didactic dar și pe cel auxiliar și nedidactic.

„CONSULTARE CU CADRELE DIDACTICE DIN JUDEȚUL NEAMȚ CU PRIVIRE LA NOILE LEGI ALE EDUCAȚIEI!
Legile educației au fost publicate și se află în consultare publică. Până pe 24 august 2022, fiecare dintre noi poate propune modificări constructive formei actuale.
Pentru că îmi doresc să identificăm lucrurile care pot îmbunătăți cu adevărat sistemul de învățământ, am inițiat organizarea în data de 17 august, ora 14, în Piatra Neamț, la Central Plaza, a unei dezbateri la care invit cadrele didactice, elevii, personalul didactic auxiliar și nedidactic din județ.
Misiunea va fi tocmai aceea de a scoate la lumină o serie de propuneri care să aducă plus valoare proiectelor actuale”, spune Oana Bulai.

Anunțul deputatei nu îi vizează doar pe cei din Învățământ care ar fi din același partid cu ea ci este transmis pentru „toți cei implicați”, deci nu e vorba de apartenență politică.

Oana Bulai și-a luat și „întăriri” pentru această întâlnire, la consultări urmând a fi prezenți și doi secretari de stat din Guvern dar și șefa ISJ Neamț:

„La discuție vor participa secretarul de stat din Ministerul Educației, Ionel – Florian LIXANDRU, secretarul de stat din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Dumea, și inspectorul școlar general din județul Neamț, Florentina Moise.
Va fi o discuție sinceră, în cadrul căreia îmi doresc ca profesorii și toți cei implicați în procesul de învățământ să spună exact lucrurile pe care le doresc schimbate în sistem. Însă, mai presus de orice, din această dezbatere vreau să fie aduse în prim plan soluții. Doar împreună putem contura un viitor sustenabil pentru învățământul românesc!”.

Ca deputat, Oana Bulai face parte și din Comisia de Învățământ a Camerei, iar în perioada în care a fost Consilier la Cabinetul Premierulu a avut, de asemenea, și responsabilități legate de Educație (inclusiv dialogul cu Sindicatele din domeniu).

De asemenea, în ultimii ani a avut mai multe acțiuni organizate doar din resurse personale care au vizat cursuri antreprenoriale și de dezvoltare personală oferite tinerilor.
După ce, mai întâi, un astfel de proiect (branduit ca „Viitorul ești Tu”) a avut loc la Roman, în 2022, Oana Bulai le-a oferit tinerilor interesați și selectați ocazia de a împleti utilul cu (și mai) plăcutul astfel că, în urmă cu câteva săptămâni, 100 de tineri romașcani au participat la o tabără tematică pe litoral.

V.N.

 

One thought on “Deputata Oana Bulai cheamă profesorii la consultări

  1. Creatorii statului ”special” securisto mafioto incompetento corupt cu pensii speciale/militare la 40 de ani,PSD,partidul care a falimentat Romanica si care a spaguit cu salarii aberante Justitia pentru a nu fi bagati la puscarie unde le este locul,prin reprezentantii sai ”destoinici”fara meserii,impostori,hoti si analfabeti gen Bulai,Nita,Munteanu,Arsene,etc continua seria de diversiuni cu actiuni de dat din gura in timp ce Romanica se indreapta spre faliment din cauza lipsei oricaror reforme reale vizavi de pensiile militare aberante si salariile bugetarilor nesustenabile,nemeritate si nejustificate care au produs o dauna de 150 miliarde euro acestei tari,datorie externa,la care am ajuns sa platim 8 miliarde euro dobanda anuala.

    PSD =partidul hotilor analfabeti care se ”ocupa”numai cu diversiuni de 2 bani ca altceva nu sunt lasati de securisti sa faca.

Comments are closed.