Deputat USR: Neamţul, pe harta cu cartonaşe roşii pentru şefii Poliţiilor Judeţene! Tablan, anchetat pe favorizarea infractorului!

Poliţia Neamţ este pe lista neagră a celor 15 inspectorate judeţene conduse de şefi care au diverse bube – afirmaţia respectivă vine de la deputatul USR Claudiu Năsui care publică şi o hartă în care marchează cu roşu judeţele în care aceste instituţii care au ]n frunte” mari conducători ai poliției române.
Sub harta respectivă, Năsui publică şi detalii pentru fiecare IPJ în parte, iar la Neamţ notează: „IPJ Neamţ, Tablan Paul Costel, 2018, cercetat penal alături de adjunctul lui şi doi subordonaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului”.

Deputatul Năsui a făcut o postare foarte dură pe facebook în contextul dezbaterii publice fără precedent referitoare la (in)eficienţa instituţiilor statului în intervenţia de la Caracal dar şi a disuciţiilor tot mai dese despre „frăţia interlopi-şefi de poliţie”.

Mai jos, integral, postarea deputatului Năsui (text plus hartă) cu menţiunea că deşi mesajul respectiv a fost făcut public de mai bine de 30 de ore şi că a fost deja preluat de redacţii centrale de presă (AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI etc) nimeni – nici IPJ neam’ ca instituţie, nici Paul Tablan – nu a avut nicio reacţie publică la acuzaţia de asemenea calibru.
Ca de obicei, Vestea asigură dreptul la replică celor vizaţi, în caz că doresc acest lucru, precizările respective putânt fi remise pe adresa de mail a redacţiei.

<<„Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.”

Aceste cuvinte care ne arată exact cât de jos poate merge dezumanizarea celor plătiți din bani publici.

De ce ajung ei să se comporte așa? Pentru că nu sunt responsabili în fața noastră, ci a politrucilor care îi pun în funcții. De aceea, pentru un politruc se poate trimite un elicopter SMURD când are diaree, dar pentru o fată violată nu se poate ține linia de telefon ocupată. Lucrurile acestea le-am văzut deja în atâtea locuri. Peste tot unde statul ne oferă câte ceva, am văzut cum funcționează.

Problema noastră nu este un om sau câțiva oameni, fără de care sistemul ar fi perfect. Problema este întregul sistem. Iar sistemul se apără de fiecare scandal printr-un sacrificiu de formă. Opinia publică e potolită prin demisii. Depinzând cât de groasă e treaba, poate fi o demisie sau mai multe. Dar toate sunt de formă. Dar să nu credeți că cei care pleacă merg în privat să vadă cum e să cauți clienți, să trebuiască să fii responsabil pentru munca pe care o faci. Deloc, de cele mai multe ori cei demiși rămân tot în sistem, doar că merg la altă agenție de stat.

Dar dacă tot e vorba să fie demisii, atunci hai să ne mai uităm la câțiva mari conducători ai poliției române. Hai să vedem cine sunt conducătorii acestei instituții care trebuie să emane „siguranță și încredere”.

În fruntea poliției avem: 
1) oameni care au picat examenul de ocupare a postului, care au fost apoi numiți direct;
2) prieteni apropiați ai politicienilor corupți sau ai aparatului de partid, fidelizați prin chermeze și partide de vânătoare;
3) plagiatori;
4) oameni acuzați de agresiuni sexuale, abuz de minori, favorizarea inculpaților;
5) oameni demiși pentru management defectuos și repuși în aceeași funcție.

Ce e trist este că lista nu se oprește aici. Putem vedea în acest grafic doar cât permite spațiul.

Toate aceste exemple ne arată că oribilele crime de la Caracal se pot repeta oricând, pentru că sistemul favorizează astfel de scenarii. Termenul de ipocrizie este foarte des vehiculat în ultimele zile. Oare cum se cheamă numirea în funcție a unor oameni necalificați, pe salarii grosolane, doar pentru că sunt în partidul potrivit?

De aceea, USR a militat mereu pentru numirea profesioniștilor în toate instituțiile unde a putut să facă acest lucru. Ultima fiind la Banca Națională a României (https://bit.ly/2OpFETn). Dacă vrem cuvântul „depolitizare” să nu rămână doar un cuvânt vid de sens, trebuie ca toate partidele să reziste presiunilor interne de a face numiri politice și să alegem oamenii strict pe criteriul competenței>>.

 

D.V.

 

2 thoughts on “Deputat USR: Neamţul, pe harta cu cartonaşe roşii pentru şefii Poliţiilor Judeţene! Tablan, anchetat pe favorizarea infractorului!

 1. Infractorii de la IPJ Neamt nu au cum sa favorizeze alti infractorii.Lucreaza impreuna.

  Asta e motivul pentru care nu mai avem paduri in judetul Neamt.

  Asta e motivul pentru care orasul clocaie de interlopi si mafioti cu averi de milioane de euro pe care le afiseaza prin oras zi de zi..

  Asta e motivul pentru care clanurile de tigani fac ce vor prin Piatra Neamt,epateaza cu bani si masini de lux.

  IPJ/DIICOT/PARCHET/SRI formeaza statul mafiot.

  Pina ce aceste institutii corupte si compromise nu vor fi desfiinate Rmania nu are viitor.

 2. daca acest deputat este onest si nu un mascarici poate sa ceara MAI si IGPR plangerile mele penale din anul 2014 , pana in prezent , cu referire directa la acest interlop si toata gruparea care-l sustine .

Lasă un răspuns