Deputat PSD despre fake-spitalul Lețcani: „Cutii de plastic inutile”, „Dezmăț”, „13 milioane de euro”

Un deputat PSD din Iași descrie așa-zisul spital de la Lețcani ca fiind „cutii de plastic inutile”. Atitudinea nu este surprinzătoare prin mesaj ci prin apartenența politică a celui care face declarația, Silviu Macovei fiind parlamentar PSD, adică coleg de partid cu Maricel Popa și cu Ionel Arsene, decidenții care au hotărât alocarea a 13 milioane de euro într-o investiție evident nefuncțională.

Nici nu mă interesează că va fi donat către SMURD. Spitalul acesta este pentru COVID, iar acum a început cel mai puternic val de infectări. Spitalul trebuie să funcționeze, altfel ieșenii au plătit 13 milioane de euro din banii lor pe niște cutii de plastic inutile. Este absolut inacceptabil, iar pentru dezmățul acesta trebuie să plătească toți cei responsabili. Nu ne jucăm cu milioanele de euro și cu sănătatea oamenilor! spune deputatul Silviu Macovei, citat de ziaruldeiasi.ro.

„Sunt îngrozit de numărul mare de infectări! Erau 500 pe zi, apoi în 2-3 zile am ajuns la 1.000, 2.000 și în 24 de ore s-au făcut 4.000 de români infectați cu tulpina Delta! Cu siguranță se vor umple din nou spitalele. Din câte știu avem un spital modular la Lețcani. De ce nu este functional și pregătit să primească bolnavi? Este o investiție uriașă, de peste 13 milioane de lei, care nu poate fi folosită. Acum, în plin val 4 al pandemiei noi încă nu avem spitalul funcțional? De ce doarme Consiliul Județean?”,  a mai acuzat deputatul PSD din Iași.

 

Evident că parlamentarul PSD critică actuala conducere CJ Iași că nu face spitalul funcționabil dar formulările lui, reprezintă o premieră pentru un lider social-democrat. „Pentru dezmățul acesta trebuie să plătească toți cei responsabili”, „Este o investiție uriașă, de peste 13 milioane de lei, care nu poate fi folosită”, „ieșenii au plătit 13 milioane de euro din banii lor pe niște cutii de plastic inutile” – sunt construcții lingvistice care par a nu se referi doar la liberali ci pot fi văzute ca opozabile și pentru „ctitorii” acestei intestiții cu iz de Tun financiar.

Deși DNA a anunțat în urmă cu câteva luni deschiderea unei anchete referitoare la achiziția de către ONG-ul Euronest (cu bani de la CJ Iași și CJ Neamț) a acestui așa-zis spital modular de la firma turcească, nicio informație referitoare la cursul cercetărilor nu a mai fost făcută publică.
La fel ca și în cazul dosarului instrumentat de Parchetul general referitor la incendiul de la Secția ATI de la Spitalul Județean Neamț în care, în 14 noiembrie 2020, au murit 10 oameni (și alți 5, ulterior).

D.V.

One thought on “Deputat PSD despre fake-spitalul Lețcani: „Cutii de plastic inutile”, „Dezmăț”, „13 milioane de euro”

  1. Oameni buni stingem becul ca s-a ales praful sau luam atitudine si facem in asa fel ca acesti nemernici sa nu-si mai bata joc de noi ! In alte tari , aceste jeguri umane , smenari fara scrupule, erau acolo unde le este locul , la puscarie dar la noi nu , cu toate ca faptele sun mai mult decat evidente , cei in drept adica ,,specialii ,, cu salarii arhisuficiente incat sa le deschida ochii nu fac nimic !
    Repet , a fost o comisie de receptie care inainte de punerea in functiune a ,,spitalului,, a verificat functionalitatea , membrii acesteia au semnat ca totul este ok asa ca si ei ar trebui anchetati etc , etc , nu-i asa dlor procurori, sau…..

Lasă un răspuns