Deputat PSD către Premier: „Durerea românilor trebuie să înceteze acum!”

Deputatul social-democrat Ciprian Șerban îl încondeiază pe Premierul Cîțu pentru felul neprofesionist în care Guvernul gestionează pandemia.

<Durerea românilor trebuie să înceteze acum!
Care să fie, oare, motivul pentru care premierul liberal Florin Cîțu i-a chemat pe specialiștii PSD la consultări pe tema pandemiei?
Să fie frica de români, pentru că nu mai sunt dispuși să accepte incompetența guvernelor de dreapta în gestionarea pandemiei?
Să fie încercarea disperată de a găsi un țap ispășitor, altul decât PNL și partenerii de coaliție, pentru eșecul național și acutizarea pandemiei și a crizei socio-economice?
Nu vă vom cădea în plasă. PSD v-a propus un Pact pe sănătate pentru combaterea pandemiei. L-ați respins, decretând cu emfază că „orice apropiere de PSD dăunează”! Cui, domnilor guvernanți, dăunează? Mândriei liberale? Doctrinei liberale? Românii suferă! Se îmbolnăvesc și mor cu zile din cauza orgoliilor prostești!
Domnilor guvernanți, PSD v-a tot transmis propuneri pentru controlul pandemiei, încă de anul trecut! Le-ați ignorat!

Acum, când țara este în pragul unor proteste de amploare, spuneți că sunt foarte bune! Mai bine mai târziu decât niciodată. Continuați cu ele, chiar dacă la început le-ați refuzat, și:

• Testați pe scară largă!
• Folosiți testele rapide!
• Redeschideți școlile și testați elevii și profesorii!
• Renunțați la separația spitale covid și spitale non-covid!>>, transmite parlamentarul nemțean.

Ciprian Șerban face o trecere în revistă a măsurilor guvernamentale neinspirate și ineficiente care ar umple paharul răbdării:
<Nu vă mai jucați cu nervii românilor! Sunt la capătul răbdării! Nu le-ați dat nicio șansă! Le-ați refuzat dreptul de a fi responsabili și de a contribui la stoparea evoluției pandemiei!
Nu ați avut nici cea mai mică încredere în ei! Le-ați refuzat dreptul la viață! I-ați tratat ca pe dușmani, nu ca pe parteneri!
Ies în stradă împotriva restricțiilor, pentru că ați fost aroganți!
Ies în stradă pentru că în loc să guvernați, vă răfuiți între voi, luați decizii fără nicio logică, haotice și aberante, alegând căile cele mai ușoare: limitați, interziceți, închideți.
Ies în stradă pentru că sunt oameni responsabili și vor să trăiască asumat, nu să plăteascsă pentru pentru cei ce încalcă regulile!
Ies în stradă pentru că vor să își salveze familiile, afacerile, să meargă la serviciu, să meargă la școală, în vacanță, vor să se întâlnească cu prietenii. Românii ies în stradă pentru că vor să trăiască!
Domnilor guvernanți, asumați-vă eșecul, comportați-vă demn, întoarceți-vă către români și acționați cu ei, nu împotriva lor!>.

D.V.

 

Lasă un răspuns