Deputat (PNL) de Neamț, Mugur Cozmanciuc: „Beneficii fiscale pentru persoanele care donează sânge!”

Deputatul Mugur Cozmanciuc vine cu o veste importantă tât pentru donatorii de sânge cât și pentru persoanele care beneficiază de transfuzii de sânge.
„Președintele României Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
Am votat pentru adoptarea acestei legi, care are obiect de reglementare instituirea posibilităţii acordării, de către consiliile locale, a unei reduceri procentuale a impozitelor pe clădiri şi pe teren datorate de persoanele fizice care fac dovada a minimum 3 donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic, pentru o singură clădire şi teren. Reducerea astfel aplicată poate fi cumulată cu bonificaţia de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie, inclusiv a anului de referinţă, a întregului impozit pe clădiri şi pe teren datorat la nivelul unui an calendaristic”, anunță deputatul Cozmanciuc.
Mai mult chiar, și persoanele cu dizabilităţi pot beneficia de aceeaşi reducere procentuală a impozitului pe clădiri.
Scutirea sau reducerea de la plata impozitului/taxei se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care persoana depune documentele justificative.