Deputat nemţean despre votul care l-a salvat pe Şova: PARLAMENTUL ŞI JUSTIŢIA DUBLEI MĂSURI

ponta sova

Elena Udrea constată şi ea, din arest, cum Justiţia şi Parlamentul acţionează în cazul parlamentarilor acuzaţi de fapte de corupţie pe principiul “pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!”.

Prin echipa sa de comunicare, deputatul de Neamţ, Elena Udrea a transmis pe facebook un mesaj cu titlul: “Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri”. Udrea constată cum astăzi Şova a fost salvat de voturile colegilor cumulate cu lipsa majorităţii calificate (adică jumătate plus unul nu din voturile exprimate ci din numărul total al senatorilor) în timp ce în cazul său s-a considerat vot valid pentru arestare majoritatea simplă (nefiind îndeplinite condiţiile de majorite calificată).

<<Parlamentul şi Justiţia dublei măsuri

Şocant! Senatul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat preventiv pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile din statutul parlamentarilor: nu au votat jumătate plus unu din numărul senatorilor pentru încuviinţarea cererii DNA. Au votat 79 de senatori din 85 câţi era nevoie pentru o majoritate calificată.
Reamintim faptul că Elena Udrea este în arest în dosarul „Gala Bute” deşi Camera Deputaţilor a făcut acelaşi lucru ca în cazul lui Dan Şova: au fost doar 170 de voturi în favoarea arestării din necesarul de 199 pentru o majoritate calificată invocată acum. Avocaţii au invocat atunci această situaţie, dar s-a trecut foarte uşor pentru că era vorba de „duşmanul poporului”.
Sunt două variante: fie lui Şova i se aplică acelaşi tratament ca şi Elenei Udrea, fie am asistat la un uriaş abuz al conducătorilor Camerei Deputaţilor, în frunte cu Valeriu Zgonea, şi a celor din Justiţie în cazul fostului ministru al Dezvoltării.
În oricare dintre situaţii, avem de-a face cu o mizerie politică.
Pentru cei care argumentează că regulamentul Camerei Deputaţilor şi cel al Senatului diferă, le reamintim că legea bate regulamentul.
Echipa de comunicare>>, este mesajul de pe pagina de facebook al Elenei Udrea.

Dincolo de chichiţele juridice (majoritate simplă vs. majoritate calificată), votul de azi care îl păzeşte pe senatorul PSD Şova de gratii arată că Senatul a funcţionat ca o Cameră a Parlamentului transformată în scut împotriva Justiţiei.

D.VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns