Deputat Mara Calista: „Vot pentru combaterea abuzului sexual care vizează copii”

Deputatul Mara Calista (PNL Neamț) explică votul dat acum 2 zile în Parlamentul României, cu privire la ratificarea unor directive UE care protejează copiii de abuzul și exploatarea de natură sexuală.

„Am votat pentru Hotărârea privind adoptarea opiniei referitoare la Propunerea de directivă a Parlamentului European şi a Consiliului privind combaterea abuzului sexual asupra copiilor, a exploatării sexuale a copiilor şi a materialelor care conţin abuzuri sexuale asupra copiilor.

Ne luăm angajamentul să continuăm lupta împotriva acestor abuzuri, să armonizăm sancțiunile aferente infracțiunilor referitoare la abuzul sexual și exploatarea sexuală a copiilor și la materiale care conțin asemenea orori. Cu fiecare pas făcut de noi în acest sens contribuim la stoparea acestor abuzuri. Realitatea îngrijorătoare este ca sunt din ce în ce mai multe în țara noastră. Acestea trebuie sancționate prin măsuri drastice și fără echivoc.

Continui să cred cu tărie că avem nevoie de educație sexuală în școli ca o măsură imediată, adecvată vârstei, predată de specialiști, pentru a-i învăța pe copiii noștri să se ferească de abuzuri”, spune deputata Mara Calista.

V.N.