Deputat Mara Calista, anunțul momentului: Ajutor financiar pentru achiziția de calculatoare pentru elevii din familii sărace

Deputata Mara Calista (PNL Neamț) anunță că elevii și studenții vor beneficia de un sprijin important din partea Guvernului pentru a-și putea achiziționa un computer. Guvernul a modificat anexa la o lege deja existentă așa că suma care ajunge la fiecare elev/student din grupul țintă va fi de 200 euro (aproape 1000 lei).

<Ajutor financiar pentru achiziționarea de calculatoare, pentru elevi sau studenți!

Guvernul, condus de prim – ministrul Florin Cîțu, a adoptat HOTĂRÂREA pentru modificarea Anexei nr. 3 la Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004. Suma acordată este de 200 de euro.

Educația copiilor noștri este strâns legată și de competențele digitale pe care le dobândesc. De aceea este important ca fiecare să aibă șansa de a învăța, fără să fie lipsit de mijloacele necesare pentru a completa procesul educațional>, spune deputata Mara Calista.

Prevederea legală îi vizează pe elevii și studenții de până la 26 de ani, din familiile în care venitul brut pe membru de familie este sub 150 lei.

Ad.V.

Lasă un răspuns