Deputat de Neamţ FĂCUT PRAF DE ANDREEA PORA

pora

Andreea Pora o face praf pe Elena Udrea, căreia DNA îî cere o a doua arestare preventive,  în dosarul Gala Bute. Pora vorbește despre fariseismul deputatului de Neamţ, care lăuda DNA-ul în mandatul lui Traian Băsescu, iar acum critică instituția condusă de Laura Codruța Kovesi.

În plus, Pora îi dă o lovitură și lui Traian Băsescu. Pe fostul președinte, Pora îl vede drept cel care ar fi patronat – cel puţin moral – toate acțiunile fostei sale consiliere.

<<Cazul Udrea e emblematic. Pe de o par­te, înălța ode DNA și re­formelor din justiție, se pro­clama „moștenitoarea pro­iectului Băsescu“ și, pe de alta, era „doamna 10%“ (e drept, Dana Năstase era po­reclită „30%“), primea mi­lionul cash și își punea aco­liții în posturi de cărăuși sau din care să-i poată aco­peri furăciunile. Știu, o să mi se reproșeze că o consider vinovată îna­inte de o decizie a vreunei instanțe. Da, așa i-am crezut și pe Năstase, și pe Voi­cu­lescu, pe Fenechiu și pe mulți alții care au ajuns după gratii, dar asta tocmai pentru că am mizat pe DNA și pe judecători și o să mizez până la proba contrarie. Cazul Udrea (nu ea ca persoană) e cel mai grav caz de înșelătorie morală din ultimii 25 de ani. Pentru că, orice s-ar zice, afectează și decredibilizează nu atât mandatele lui Băsescu, cât ceea ce s-a numit „băsism“ și valorile susținute în numele lui.(…)

Doam­na a continuat să se erijeze în principalul apărător al independenței DNA. Măcar Năstase și Voiculescu nu se proclamau iubitori de procurori!

(…)Înșiși „băsiștii“ se simt in­confortabil în fața demantelării sistemului ticăloșit Udrea. I-am auzit pe mulți dintre cei care l-au susținut pe fostul președinte până în ultima secundă spunând triști: „să sperăm că n-a pus și el mâna“. De parcă ar mai conta. Nici Iliescu nu a furat, doar a patronat.

Implicit, direct sau indirect, lângă ea a fost un întreg sistem, partidele din care a făcut parte – PD și PMP – președintele, di­verse instituții, SRI, de exemplu, până la un moment dat.

(…)Din păcate, „băsismul“ a murit (Andrei Cor­nea îl îngropase mai de mult) și la pa­rastas nu cred că vor veni prea mulți. Pen­tru că, re­pet, nu poți – și aici nu e vorba de Udrea, ci de întreg setul de valori care au fost promovate în numele „băsismului“ – cu gura să susții justiția și în același timp să furi cu ambele mâini băgate până la cot și să consolidezi sistemul ticăloși>>, scrie Andreea Pora în revista22.ro.

 

Lasă un răspuns