Demnitar pus în situaţie jenantă de sfetnici! Mesaj de Anul Nou, copy-paste după şabloane de SMS şi după mesajele vechi ale altora…

La fel ca şi antrenorii de fotbal şi demnitarii decontează (uneori) şi gafele celor din subordine. Iar iritarea VIP-urilor din politică sau administraţie poate fi cu atât mai mare când e vorba de erorile nu ale angajaţilor pe care i-au găsit în vreo instituţie ci a consilierilor personali pe care îi aleg chiar ei.
Caz concret: preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene este pus într-o situaţie mai mult decât jenantă de faptul că mesajul de Anul Nou pe care l-a transmis cetăţenilor prin intermediul mass-mediei online (inclusiv prin Vestea) suferă serios, în mai multe locuri, de plagiat grosolan. Evident că astfel de mesaje sunt, în general, scrise nu de demnitari ci de consilieri (că acesta e rolul lor, să pregătească mesaje, cuvântări, diverse situaţii etc) iar informaţiile de mai jos arată cum un sfetnic al lui Arsene nu-şi face treaba serios ci păcăleşte ideea de muncă.
Mesajul lui Arsene a ajuns în mailurile redacţiilor în după amiaza zilei de 31 decembrie 2016 şi a şi fost publicat pe siteuri:

Dincolo de fondul mesajului (parcă prea în limbaj obosit: „energie”, „obiective propuse), o simplă verificare a unor fraze duce la concluzia clară de copy-paste, multi-plagiat după mai multe surse de inspiraţie.
Mai întâi am verificat fraza cu „energia” şi „obiectivele propuse”. Este de găsit în zeci de articole de pe net având ca temă şabloane pentru felicitări şi sms-uri de sărbători. Vezi mai jos (click pe foto pentru a mări):

Aceeaşi sursă de inspiraţie – mesaje şablon de sms-uri – este responsabilă şi pentru partea de la finalul textului venit de la CJ Neamţ, cea cu „motivul de a zâmbi”. Vezi mai jos:

Dubiile nu s-au oprit aici. Am verificat un pic şi cum e cu „roadele deciziilor luate” în anul anterior. Şi – mai surprinde pe cineva – am dat peste mesajul lui… Călin Popescu Tăriceanu din decembrie 2015.

Cu surprize-surprize, adică copy-paste la puterea a 2-a, pentru că din mesajul actualului şef ALDE e preluat şi pasajul căutat („roadele deciziilor luate”) dar şi prima frază (luată integral: ” La trecerea dintre ani, doresc să vă adresez gândurile mele cele mai bune, sa aveți sănătate, bucurie şi speranța că anul ce va veni va fi mai bun și mai prosper”)

Ne-am oprit aici cu verificările. Cine ştie ce am mai fi găsit dacă am fi continuat căutările. Oricum, doar cu aceste mici descoperiri de surse de inspiraţie (se poate citi „copy-paste”, „plagiat”), acum, mesajul trimis în numele lui Ionel Arsene arată cam aşa:

Concluzia e acum la demnitarul în numele căruia sunt trimise astfel de compilaţii-copiate: adică el e cel care trebuie să decidă dacă cel (sau cea…) care îi spune cât munceşte în timp ce, de fapt, oboseşte tastele CTRL C şi CTRL V îi face, real, servicii sau deservicii.
Culmea e că pentru orice minte normală este şi mai cinstit şi mai uşor să compună un mesaj propriu, original care să reprezinte pe demnitarul în cauză decât să „ciupească” (a se citi „să fure”) frânturi de fraze pe care apoi să le ansambleze.

Vesel, nu?

D.VINCA

 

 

3 thoughts on “Demnitar pus în situaţie jenantă de sfetnici! Mesaj de Anul Nou, copy-paste după şabloane de SMS şi după mesajele vechi ale altora…

  1. Oare nu-si da seama cate deservicii ii face aceasta cucoana. In toate fotografiile apare alaturi de dumnealui. Pana la urma jobul ei (bine platit de SC Troleibuzul??!!!!) nu e acela de a construi imagine demnitarului? In multe fotografii, prin prezenta ei alaturi de demnitar, ii aduce grave deservicii. Poate sunt alte motive pentru care este acceptata, in ciuda lipsei crase de profesionalism!

  2. 31 dec 2017?Ii tragi pe altii de maneca da in „curtea” ta nu te uiti 🙂

    Admin: Multumim pt atentionare. Am corectat. Asa e, greseala ne apartine, nu a fost copiata…

Lasă un răspuns