Demisul Lucian Micu, țepos la adresa Prefectului care a fost „mămos” 4 luni!

După 4 luni și o zi, după un șir nesfârșit de trageri de timp, Prefectul George Lazăr a semnat astăzi ordinul de demitere a incompatibilului Lucian Micu, cel care a ocupat în tot acest timp – nelegal, clandestin, abuziv – funcția de primar al Municipiului Roman.

Mesajul postat de către Micu, la scurt timp după ce informația a devenit publică, arată că nici după atâta tevatură FOSTUL PRIMAR nu înțelege să părăsească funcția măcar cu o urmă de bărbăție ci, dimpotrivă. Tușa „țepoasă” din chiar începutul mesajului („romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect”) arată că Micu a fost convins mereu că fiind vorba de el, romașcan și de un prefect tot romașcan a crezut mereu că i se cuvine ca Legea și Justiția să fie îngenunchiate, instituțional, în favoarea lui, la neasfârșit.

„Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar al municipiului Roman. Aștept și hârtia oficială, așa cum este firesc. Decizia sa nu schimbă cu nimic planurile mele. Voi candida, pentru că am muncit în acești trei ani pentru Roman și vreau să continui să-mi duc proiectele la bun final. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acest prim mandat și sunt sigur că voi ști să-i țin aproape pe cei care merită și în următorul.
PS: voi continua ca, de pe această pagină, să vă țin la curent cu activitatea mea și a echipei care construiește pentru Roman!”, a punctat Lucian Micu.

Dincolo de faptul că într-un stat care chiar pune preț pe respectarea legii (așa cum spune PNL-ul care l-a criticat mereu pe Liviu Dragnea care a pus interesul propriu înaintea celui al țării), un cetățean nu rămâne 4 luni pe o funcție considerată nelegală chiar de instanțe, foarte interesantă este și „povestea” cu o nouă candidatură a personajului INCOMPATIBIL.
Dincolo de orice calcule electorale, sentințele Curții de Apel și a ICCJ au respinsa contestația lui Micu la adresa actului administrativ ANI care îl sancționa cu pierderea funcției și cu interdicția de a mai ocupa timp de 3 ani vreo demnitate publică. Iar cum sancțiunile respective se consideră aplicate din momentul în care a fost pusă în aplicare sentința (de pe 3 august 2020), este clar că anunțul lui Micu cu viitoarea candidatură este o nouă încercare disperată de a se conecta iarăși la Putere.
O eventuală candidatură a lui (dacă PNL nu s-a decis să se extragă din acest joc care îl compromite) va fi respinsă de BEC și, dacă nu se va întâmpla așa, cu siguranță vor fi destule contestații, atât din partea adversarilor dar și e unor potențiale voci civice.
Mai mult ca sigur, liberalii s-or fi lămurit că episodul „Micu al nostru este la fel ca Dragnea al lor” nu a adus deloc credibilitate (ci, dimpotrivă) și că au destui potențiali candidați la Roman, fără astfel de pete. Unul dintre aceștia ar putea fi Leornard Achiriloaie (fost consilier local, fost director economic la Spitalul Municipal, actualmente secretar de stat), un om care stă mult mai bine la capitolele „seriozitate” și „credibilitate” decât cel care a ieșit acum pe ușa din dos a Primăriei.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Demisul Lucian Micu, țepos la adresa Prefectului care a fost „mămos” 4 luni!

  1. Eu zic sa candideze din nou dl. Leoreanu!E cel mai potrivit, poate si-o ia sefa de campanie pe d-na Udrea!

  2. Cine plătește cele 4 indemnizații încasate ilegal (cca 10.000 €) ?!

Lasă un răspuns