Demisie WOW la PNL! Tapalagă, fost șef de grup la CJ!

Încă o demisie dintr-un partid  zguduie scena politică nemțeană, chiar dacă nu e vorba de cineva cu funcție politico-administrativă la acest moment. Cristian Tapalagă a demisionat pe 29 noiembrie din PNL Neamț iar gestul respectiv a fost confirmat chiar de el, după ce a fost sunat de Vestea.

„Da, așa este, am demisionat”, a răspuns corect Tapalagă, fără a încerca (precum alți politicieni) să o dea pe după cireș atunci când informația ajunge pe surse în redacții și ei ar mai trage de timp, ar mai da-o pe după cireș, ar mai cere voie cuiva să vorbească cu presa.

Tapalagă a mai declarat că, în acest moment, nu a demisionat pentru a se înscrie în vreun alt partid. Întrebat concret „dacă sunt adevărate aserțiunile vânturate în spațiul public cum că în ultimul timp ați tot avut oferte de la alte partide inclusiv Pro România”, cel care a fost liderul grupului PDL (apoi al independenților) din legislatura trecută a răspuns, la fel de clar și corect, „Da”.

Cristian Tapalagă a adăugat că nu vrea ca demisia lui din PNL să fie un subiect de cancan media-politic pentru că și atunci când a fost în prim-planul vieții politice județene nu a fost adeptul manelizării vieții politico-administrative.

Tapalagă a fost pe lista PNL pentru CJ Neamț la alegerile locale din 2016, pe un loc super-eligibil. A demisionat din cauza faptului că unii de prin PNL au tot amânat ședințele de constituire a CJ și CL Piatra Neamț cu speranța (deșartă) că vor reuși să facă majorități cu care să învingă negocierile PSD. În momentul în care liberalii au mers la aceste ședințe de constituire a forurilor administrative respective, Tapalagă nu era în țară și, la explicația că e posibil ca majoritatea (deci implicit alegerea presedintelui CJ) să stea într-un singur vot, el și-a dat demisia din PNL, pentru ca nu cumva absența lui să stea în calea fericirii PNL-iștilor care sperau să câștige și la județ dar să obțină și funcția de viceprimar la Piatra Neamț. Prin acea demisie, Tapalagă a renunțat practic la toată munca lui din campania electorală, deși la momentul ședințelor boicotate de liberali Tapalagă se afla în țară și ar fi putut participa (și nici nu-și făcea ca alții selfie de pe terase).

D. VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns