Demisă pentru incompetență de la Primăria Piatra Neamț, angajată fără concurs la ANAF!


Demisă la finele anului trecut din funcția de manager al unei firme a Primăriei Piatra Neamț, economista Ruxandra Bosovici a fost angajată prin transfer (deci FĂRĂ CONCURS) la ANAF Neamț.
Dezvăluirea halucinantă a fost făcută publică de atacul.ro, si pare a fi încă o piesă într-un fel de puzzle care sugerează o protecție/apreciere de la niveluri misterioase de care s-ar bucura funcționara care, într-o țară normală, ar fi fost anchetată cu zel pentru afaceri dubioase în care a tot îngropat banul public.

Bosovici a părăsit funcția de manager al firmei Urban (societate a Primăriei Piatra Neamț), la mijlocul lunii octombrie 2021. După un an cu management dezastruos care a pus capăt unei funcții exercitată la un nivel sub-mediocru (vezi cum a lăsat orașul Piatra Neamț sub bălării deși încasa sute de mii de euro de la Primărie pentru cosit).

Oficial, ea și-a dat demisia la cererea primarului, deci ce, pe fond, a fost o demitere drapată într-o demisie dată la ordin, probabil ca să nu fie mai rău.

Ulterior a fost angajată, prin concurs, la Primăria Alexandru cel Bun de unde, acum o lună, a plecat la ANAF.

”Începând cu data de 17.06.2022 se modifică raportul de serviciu al doamnei BOSOVICI Ruxandra-Georgiana, având funcția publică de execuție de consilier clasa I, grad profesional superior, gradația 5, în cadrul Biroului financiar contabil impozite și taxe locale, gestionarea patrimoniului din aparatul de specialitate al primarului Comunei Alexandru cel Bun, județul Neamț, prin transfer în interesul serviciului la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, Serviciul registru contribuabili declarații fiscale și bilanțuri persoane juridice, din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, pe funcția publică de execuție vacantă de consilier clasa I, grad profesional superior”, se arată în dispoziția semnată de primarul Rotaru, citată de atacul.ro.

Dacă nu ați reținut exact departamentul în care va lucra Ruxandra Bosovici la ANAF, reluăm: Serviciul registru contribuabili declarații fiscale și bilanțuri persoane juridice. Altfel spus, declarațiile fiscale și bilanțurile depuse de cei care au firme și plătesc impozite (de unde o parte din bani ajung în plata unor facturi de cosit sau de plantat panseluțe) sunt verificate și girate la Neamț și de ex-managera incompetentă de la Urban.

Apropos de panseluțe. Tot atacul.ro scria cum Urban, pe când era condus de Ruxandra Bosovici, cumpăra panseluțe de la firma iubitului directoarei. Într-o țară normală, după așa dezvăluire (noiembrie 2018), directoarea respectivă era instant demisă și apoi anchetată de cei mai zeloși procurori ai unui stat care nu permite jefuirea banului public prin afaceri și combinații făcute cu rude, prieteni, iubiți…
La Neamț însă, ori planetele s-au aliniat foarte avantajos ori e vorba de o protecție misterioasă dar respectiva a mai rămas în funcție încă 3 ani după dezvăluirea cu afacerea cu firma iubitului (2 ani cu fostul primar, încă un an cu actualul primar) și nici nu s-a lăsat cu anchetă + trimitere în judecată.

Iar după ce a rămas fără super-jobul de la Piatra Neamț (leafă plus contracte etc) și după doar câteva luni de muncă la o primărie rurală (comuna Alexandru cel Bun este totuși lipită de Piatra Neamț), Ruxandra Bosovici se trezește iar cu un noroc chior peste ea și prinde post, FĂRĂ CONCURS, la ANAF.

Nu e exclus să fie pregătită astfel betonarea pentru vreun viitor concurs la ANAF sau să fie vorba despre vreun post pe perioadă determinată. Chiar și așa, e cel puțin ciudată maniera în care ANAF face această angajare pe ușa din dos când putea face un concurs (chiar și pentru perioadă determinată). Atâția absolvenți (pe bune) de facultăți din țară sau străinătate pleacă unde văd cu ochii tocmai pentru că sistemul de concursuri … de împrejurări și protecția perpetuă de care se bucură unii bugetari strivesc, efectic, orice idee de bune practici sau meritocrație.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.