Delirul  „academicienei” / Dacă e joi, e Şerban Strătilă

 

coperta vestitori stratilaAcum trei săptămâni scriam despre cazul familiei Bodnariu , acea veritabilă tragedie a  cuplului româno-norvegian  ai cărui copii au fost preluați în grija autorităților țării fiordurilor.

Am încercat  în modesta mea intervenție  să fiu cât mai ponderat și echilibrat , tocmai dintr-un sentiment de compasiune și solidaritate cu familia respectivă.De atunci s-au întâmplat multe :manifestații de susținere din partea diasporei românești  și a celor de acasă , vizite mai mult sau mai puțin politicianiste ale unor parlamentari ori responsabili guvernamentali în Norvegia, o multitudine de materiale în mass-media centrală și locală.

Totuși , cea mai năstrușnică părere despre cazul Bodnariu o aflăm de la distinsa doamnă Alina Mungiu –Pippidi , care publică pe site-ul „România curată” articolul cu titlul : „SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor”.

Folosind o argumentație  dezlânată , autoarea ne sugerează faptul că , în spatele campaniei de sprijnire a familiei Bodnariu se află  interesele antioccidentale ale rușilor!

Pe un ton arțăgos  , d-na Mungiu se întreabă :

„ Nu poți să nu îți pui întrebarea cum se face, în țări unde nu a avut loc niciodată o demonstrație pentru drepturile copilului, ca în România, deși poveștile orfanilor, cu SIDA sau fără, au ținut afișul 20 de ani, sau care conduc în topul violenței domestice, ai brusc mulțimi scoase de un canal de televiziune din casă cu pancarte mari, printate color și într-o engleză impecabilă, să protesteze contra tratamentului la care sunt supuși copiii lor în țările cele mai civilizate din lume.”

Sigur, îi înțeleg mirarea , dar sunt curios de ce nu a fost la fel de surprinsă de alte demostrații „civice” cu final politic la care a fost martoră?!

Dar această Ioana D’ Arc a curățeniei morale din România nu se oprește aici.Ține să-l înfiereze  cu mânie proletară  și pe Dan Puric,  care  ar :„ face treaba lui Putin nu pentru că l-ar plăti Putin, ci pentru că întreține prin misionarismul lui la nivel de salon de recuperare post-abuz starea de confuzie mentală și aspirație la stimă de sine mai mare în care se scaldă fericiți mulți români, inclusiv unii cu pretenție de educație”.

Nefiind  capabil de a desluși întreaga încărcătură filosofică a frazei de mai sus , am înțeles , totuși , că domnul Dan Puric , prin apelul său de întoarcere la valorile tradiționale , ar fi un fel de urmaș al Cominterniștilor sovietici!

Delirul continuă cu  împroșcări cu noroi în tot ce nu se ridică la nivelul moral și intelectual al distinsei autoare , insă , enfin  , iată clouul mizeriei publicate : “serviciile noastre secrete nu fac destul să protejeze țara, care include spațiul de dezbatere public, care ar trebui el însuși inclus în ceea ce trebuie să fie securizat.”

De la “câmpul tactic” din domeniul justiției , nu am auzit o prostie mai mare , rostită nu de un ofițer de securitate , ci de o amazoană a democrației!Știu că trăim într-o țară în care vocea oamenilor ajunge greu la diriguitori , dar , chiar ar trebui ca nici măcar să nu ne putem spune păsul fără să cerem voie cuiva?!!

În această lume zbuciumată în care fiecare încearcă să supraviețuiască , granițele între civism , mercantilism și oportunism devin , se pare, mai fluide , iar doamna „academiciană” se simte foarte bine în această zonă difuză  ,fără responsabilitate , dar plină de privilegii!

Pentru mine devine tot mai  clar că așa-zisele campanii pentru o Românie curată ale doamnei Mungiu sunt doar pretexte pentru a înfuleca sute de mii de euro din bani românești și norvegieni (!) iar instituția denumită pompos „Societate Academică ” e doar o oficină a altor organisme , aflate foarte departe de zona civismului!

Şerban STRĂTILĂ

 

 

One thought on “Delirul  „academicienei” / Dacă e joi, e Şerban Strătilă

  1. Pingback: Alina Mungiu Pippidi – Revista Presei: S-a făcut de kakao “academicianca” – Revista ARMONIA – Saltmin Media

Comments are closed.