Defrișări ilegale amendate cu peste 2,6 miliarde lei vechi!

Tăierile ilegale de pădure și neregulile constatate în sistemul silvic din județ au adus 481 de amenzi în valoare de peste 2,6 miliarde de lei vechi, informează biroul de presă al IPJ Neamț. Toate acestea, numai în decursul lunii trecute, ca urmare a unei campanii derulată în întreaga țară.
Polițiștii nemțeni au efectuat 440 de controale, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Pe drumurile publice au fost efectuate 384 de controale, în urma cărora au fost verificate 734 de mijloace de transport. Totodată alte 29 de controale au fost efectuate în fondul forestier și 27 la locurile de depozitare și comercializare material lemnos. În urma activităților desfășurate, au fost constatate 88 de infracțiuni, dintre care 18 la Codul Silvic și au fost aplicate 481 de sancțiuni în valoare de 266470 lei”, precizează inspector Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.
Pentru abaterile constatate la regimul silvic, oamenii legii au dispus măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos, totalizând 452,83 mc de lemn, dintre care 329 mc de lemn de foc, 88,81mc  lemn de lucru și 33,17 mc cherestea. De asemenea au fost confiscate 6 autovehicule folosite la transportul ilegal de material lemnos.
Au fost și cazuri în care cetățenii au alertat autoritățile cu privire la eventuale transporturi ilegale de lemn, însă în niciuna din situații bănuielile nu s-au confirmnat. „Tot în luna septembrie, la nivelul IPJ Neamț au fost primite 13 sesizări privind transportul ilegal de materiale lemnoase, semnalate prin apelurile S.N.U.A.U 112 – Radarul Pădurilor. Toate sesizările au fost verificate în teren de structurile de ordine publică, iar acestea nu s-au confirmat, constatându-se faptul că transporturile semnalate erau efectuate în conformitate cu prevederile legale”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. Controalele vor continua și în luna octombrie.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns