Decizii NELEGALE ale aleşilor locali

prefectura

Consilierii locali mai votează hotărâri iar primarii mai semnează dispoziţii… „ca primarul” – aceasta este concluzia care se desprinde din Bilanţul Instituţiei Prefecturii Neamţ pe anul 2014.

Din totalul actelor controlate în anul anterior, pentru avizul de legalitate, au fost considerate nelegale 81 acte administrative, fiind întocmite adrese de procedură prealabilă, rezultă din respectivul document. Pentru un număr de 5 acte administrative s-a propus clasarea procedurilor, iar restul de 76 au fost modificate/revocate corespunzător, de către autorităţile emitente. Au fost promovate 3 acţiuni direct în faţa instanţei de contencios administrativ.

În cursul anului 2014 au fost controlate din punct de vedere al legalităţii un număr de 28.312 acte administrative din care: 179 de hotărâri ale Consiliului Judeţean; 338 dispoziţii ale preşedintelui Consiliului Judeţean; 5.182 hotărâri ale consiliilor locale; 22.613 dispoziţii ale primarilor.

 

vesteanet

 

 

One thought on “Decizii NELEGALE ale aleşilor locali

  1. Dle Vinca, e drept, ceea ce ati enuntat e o consecinta a calitatii umane si profesionale extrem de slaba a alesilor si nu numai. Citesc in presa despre bilantul pe care l-ati invocat si ma crucesc. Au ajuns in functii cheie individe/indivizi (ca sa fiu elegant) care nu stiu sa citeasca – vezi exemplul celei care a prezentat bilantul prefecturii. Pana la urma, acest bilant trebuia citit de un functionar al institutiei, nu de o insa ajunsa vremelnic si indielnic pe asemenea functie. As fi curios care e pregatirea si experienta care o recomanda pentru o asemenea responsabilitate. Nu mai spun despre ceilalti. Dar ce sa vorbim doar de ea, cand ne uitam in jur si ne crucim cat de jos s-a ajuns in privinta calitatii oamenilor. Sper sa aveti ^curajul^ sa publicati mesajul si sa lasati libera o astfel de discutie, fiecare avand dreptul la opinii. Sunt atatia oameni pregatiti dar care nu au sansa de a fi ^promovati^.

Lasă un răspuns