Decizie şoc a AJF Neamţ: Bradul Borca primeşte înapoi cele 3 puncte pierdute la masa verde!

Bradul Borca primeşte înapoi cele 3 puncte pe care le pierduse la masa verde, după prima etapă din play-off-ul Ligii a 4-a de Fotbal, anunţă AJF Neamţ. Comisia de recurs s-a întrunit astăzi, a analizat şi a decis să anuleze sancţiunea iniţială dată de Comisia de Disciplină din cadrul aceleiaşi Asociaţii.

„Comisia de Recurs din cadrul Asociației Județene de Fotbal Neamț, întrunită în ședință de urgență în ziua de sâmbătă, 12.05.2018, pentru analiza apelului depus de AS Bradu Borca anunță:
–  Având în vedere crearea involuntară a confuziei privind suspendarea jucătorilor care au acumulat 4, 7, 9 sau mai multe cartonașe galbene din comunicatele emise de AJF Neamț și discuțiile telefonice particulare din partea ambelor părți consideră de bună intenție apelul echipe AS Bradu Borca și remarcă lipsa unei fapte premeditate în a eluda regulamentul se anulează decizia Comisiei de Disciplină a AJF Neamț, prin care s-a dat joc pierdut cu 0-3 de către AS Bradu Borca în meciul cu CS Cimentul Bicaz și se menține rezultatul de pe teren din partida respectivă”, este comunicatul AJF făcut public mai devreme.

Este vorba de punctele câştigate de cei de la Borca în meciul câştigat pe teren cu 2-1 în detrimentul echipei din Bicaz (Play-off-ul din Liga a 4-a a rămas fără miză! Borca pierde la masa verde pentru folosirea unui jucător suspendat. Ceahlăul, liber spre Barajul de promovare…)

Cu o zi în urmă, Bradul Borca anunţa, citându-l pe primarul comunei, Ovidiu Niţă că nu se prezintă la meciul de mâine, de la Piatra Neamţ, cu CSM Ceahlăul şi retragerea din Campionatul de Fotbal, Liga a 4-a. Este greu de stabilit cât a contat anunţul de ieri în re-evaluarea celor de la AJF. Publicăm mai jos şi comunicatul de ieri al echipei de la Borca:

<<CS Bradu Borca anunta prin vocea domnului primar Ovidiu Nita ca se retrage din campionatul Ligii a 4-a, in urma deciziei AJF Neamt de a respinge memoriul depus in aceste zile privind situatia meciului cu CS Cimentul Bicaz, pe care l-am pierdut la „masa verde” din cauza unui artificiu smecheresc prin intermediul caruia am fost inlaturati definitiv din lupta pentru castigarea campionatului. Aditional, am reclamat si situatia neregulamentara in care se gaseste partenera noastra de intrecere, privind legitimarea jucatorilor de la LPS Piatra Neamt, insa ne-am izbit de un nou refuz din partea forului condus de catre domnul Toma.
Inaintea primului meci din play-off, pe site-ul AJF a aparut un comunicat in care se specifica amenda pe care o primea fundasul Ionut Mosnegutu, fara a se mentiona si faptul ca acest jucator este suspendat, procedura pe care o urma cu sfintenie AJF Neamt pana acum.
De asemenea, regulamentul AJF Neamt a suportat modificari in plin sezon, fara ca noi sa fim anuntati in prealabil. Modificarea articolelor de regulament a avut loc fara un vot prealabil de care sa fi fi stiut noi, club implicat in aceasta competitie!
Cu 4 puncte intre liderul clasamentului, CSM Ceahlaul Piatra Neamt, si noi, avand in fata doua meciuri directe, poate ca altfel s-ar fi scris istoria unui campionat in care am fost tratati mereu cu un aer de superioritate, articolele din ROAF au fost jonglate dupa bunul plac al conducatorilor fotbalului nemtean, totul culminand cu decizia de la inceputul acestei saptamani.
S-a ajuns mult prea departe, iar placerea pentru acest sport minunat care este fotbalul se disipa de la an la an. Dovada acestui fapt o putem gasi in abandonurile fostei campioane Teiul Poiana Teiului, plus a altor echipe care au facut ca sezonul regular sa se incheie intr-un mod rusinos, cu doar cu 7 echipe!
In incheiere, tin sa le multumesc tuturor suporterilor care au fost alaturi de echipa in toti acesti ani, sustinand-o neconditionat si dezinteresat. A fost frumos cat a durat, insa ceea ce s-a intamplat in ultimul an e deja prea mult si pentru mine, omul care a angajat echipa in lupta pentru titlu sezon dupa sezon.
„Imi pare nespus de rau pentru ca iau aceasta decizie, insa trebuia sa ne dam la o parte din fata celor puternici. Asta e Romania, tara in care traim! Totodata, regret faptul ca ma despart de antrenorul Florin Pintilii, staff si de jucatorii care au format cea mai frumoasa echipa din istoria clubului AS Bradu Borca!” (OVIDIU NITA)>>.

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns