Debut în forţă! Sala TT, neîncăpătoare pentru Vacanţe Muzicale! FOTO-VIDEO

Zeci de spectatori au ignorat apelurile organizatorilor, de a nu mai intra în sala în care toate scaunele erau ocupate, şi au urmărit spectacolul de debut al Vacanţelor Muzicale (2018, ediţia 45) din picioare. Rezemaţi de pereţii sălii, sprijiniţi de stâlpii de la loje sau strecuraţi în spatele cameramanilor, adevăraţii iubitori de cultură au preferat să stea o oră şi jumătate în picioare dar să nu rateze concertul care chiar a fost unul de gală.

La începutul spectacolului, alături de prezentatoare Talida Cosma a urcat pe scenă doar directoarea de la Centrul pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare care, înainte de a declara deschisă această edieţie a Vacanţelor Muzicale, a mulţumit finanţatorilor şi partenerilor dar a făcut şi un apel la solidaritate în beneficiul persoanelor afectate de inundaţii. Carmen Nastasă a punctat că donaţii în bani pot fi făcute şi în timpul spectacolului (pe hol a fost amplasat un punct de colectare) iar apoi, chiar şi în produse, la sediile Asociaţiei Codrin sau al Casei Corpului Didactic (în sală fiind prezente şi Monica Sofron şi Florentina Moise, şefele celor două entităţi).

Noutatea tehnico-organizatorică a acestei ediţii de Vacanţe Muzicale a reprezentat-o şi faptul că pe scenă, la deschidere, nu au mai urcat politicieni aflaţi în funcţii administrative. Poate a fost vorba de o anume decenţă dată de momentul nu tocmai fast la nivel naţional şi judeţean (inundaţii), poate a fost şi sfatul vreunui sfetnic raţional, dar cert este nu doar că nimeni nu a dus dorul politicienilor ci că gestul de abţinere chiar a fost unul rezonabil. Reprezentanţi ai CJ Neamţ (principalul finanţator al evenimentului organizat de Carmen Saeculare), ai Primăriei Piatra Neamţ (partener) au fost în sală, ca spectatori, şi nu le-a stat rău deloc.

Şi a început spectacolul susţinut de Orchestra simfonică şi Corul Academic Gavriil Musicescu al Filarmonicii de Stat Moldova din Iaşi. O adevărată desfătare a spiritului, pe care o puteţi vedea şi aprecia în materialul VIDEO de mai jos.

La final, după cuvenitul bis, organizatorii au înmânat liderilor celor 120 de artişti care au urcat pe scenă, plachete care stilizează, ca imagine, evenimentul care tocmai a început.

V.N. / foto: Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

One thought on “Debut în forţă! Sala TT, neîncăpătoare pentru Vacanţe Muzicale! FOTO-VIDEO

  1. Eu nu inteleg de ce la aceste evenimente nu se emit bilete!De ce totul trebuie sa fie „pomana” pe bani publici sau ai sponsorilor?!Pomanagiii din politica si administratie chiar nu ar avea bani de bilete?!

Lasă un răspuns