DEBLOCARE! Lucrarea de 20 de milioane de euro care primise “talpă” de la CJ poate reîncepe

oase

* Direcţia de Cultură cere lui Culiţă Tărâţă să anuleze suspendarea autorizaţiei

O lucrare de 20 de milioane de euro cu lucrări de extindere şi modernizare reţeşe de apă şi canalizare, blocată cu maxim exces de zel printr-o semnătură a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă ar putea să-şi urmeze cursul firesc. Asta doar dacă preşedintele Tărâţă ar putea trece peste ştacheta sa de orgoliu şi, cu adresele specialiştilor pe masă, să repare gafa uriaşă pe care a făcut-o.

Un document emis din data de 24 iunie de către Direcţia de Cultură Neamţ şi trimis Consiliului Judeţean Neamţ este clar ca lumina zilei: „Vă rog să reveniţi asupra Dispoziţiei 180 din 17.06.2014 în sensul anulării suspendării dispusă de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a autorizaţiei de construire nr. 37, din 29 iunie 2013, pentru continuarea lucrărilor cuprinse în autorizaţie”.

Age of Empire cu bani europeni

Istoricul blocării unei investiţii atât de importante şi cu o finanţare europeană atât de consistent pare desprins dintr-un film absurd.

Toată investiţia respectivă se referă la 46 km de reţele de apă şi canal amplasate lateral de mai multe străzi din Târgu Neamţ dar şi din alte localităţi.

Cu o săptămână în urmă, expertul Direcţiei de Cultură notifica forului administrativ judeţean faptul că, în interiorul acestui proiect întins pe 46 de km dar, concret, PE STRADA CETĂŢII DIN TÂRGU NEAMŢ, au fost descoperite oase care pot fi din schelete umane şi că se impune o verificare care să certifice dacă e vorba de un sit arheologic sau nu.

Pe 19 iunie, Compania Apaserv (beneficiarul lucrării, care primise anterior autorizaţie chiar de la CJ Neamţ) primeşte o adresă semnată de Culiţă Tărâţă prin care este suspendată autorizaţia, PENTRU TOATĂ LUCRAREA, PE TOATĂ DISTANŢA de 46 de kilometri. Adică inclusiv pe alte străzi din Târgu Neamţ, inclusiv în alte localităţi!!!
“Noaptea minţii” – au spus, la unison şi specialiştii arheologici consultaţi de Apaserv imediat dar şi cei din construcţii care, cu toată experienţa lor, nu au mai întâlnit un caz în care, pentru câteva oseminte descoperite într-un loc punctual să fie blocată, TOTAL, o lucrare pe zeci de kilometri.

Conducerea Apaserv a mers la Direcţia pentru Cultură, a explicat problema, a contactat şi Ministerul Culturii pentru un contract de supervizare a zonei care trebuie cercetată arheologic.

Urmare a demersurilor raţionale ale conducerii Apaserv, Direcţia pentru Cultură a emis respective adresă pe care a trimis-o şi Consiliului Judeţean şi Prefecturii Neamţ (spre ştiinţă) prin care cere lui Culiţă Tărâţă să-şi anuleze dispoziţia care pare mai curând desprinsă dintr-un joc „Age of Empire” decât din principiile unei administraţii corecte.

Rămâne întrebarea: cum pentru câteva oseminte găsite într-un punct să blochezi TOTAL o lucrare care se întinde pe zeci de străzi, din localităţi diferite, pe 46 de kilometri?

Daniel VINCA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.