De la PSD, Ordin de zi pe unitate: Lichidați-i pe Cazan, Chiței, Enache

Surse apropiate de PSD și CJ Neamț spun că la scurt după voturile din CJ și CL Piatra Neamț ar fi fost dat un adevărat ordin de zi de genul: excludeți-i pe Sorin Cazan, Cătălin Chiței și Ciprian Enache.
Primii doi sunt consilieri județeni și la votul vicepreședinților nu ar fi mers (total sau parțial) pe susținerea candidaturilor făcute de Ionel Arsene (președinte CJ și președinte PSD Neamț).
Al treilea este consilier local ALDE și „și-a permis” să nu boicoteze ședința de alegere a unui viceprimar, așa cum a făcut PSD-ul local condus de Florentina Moise, ba a și votat pentru vicele propus de tabăra PNL-USR.
Sorin Cazan a fost deja „executat” de PMP și, după cum spune liderul PMP Neamț motivul nu e legat de vot și ar fi deci o coincidență decizia din partid cu dorința emanată de la Arsene. Sursele Vestea spun că nici Chiței și Enache nu se simt mai bine.
În cazul Chiței cică s-ar putea merge chiar azi sau mâine în BPN-ul Pro România cu o propunere de sancționare așa că, subtil, i se sugerează acestuia că mai bine și-ar da demisia pentru că nu ar avea nicio șansă la centru, în partidul condus de Ponta care a redevenit amic cu Arsene.
La Enache, lucrurile ar putea fi mai complicate. Șeful său județean, Ion Asaftei a candidat pe lista unei alianțe județene în care a dus ALDE alături de PSD și de un partid-breloc inventat de Voiculescu iar Enache (ca toti candidații ALDE din UAT-uri) a candidat sub sigla partidului fără a avea și forța și susținerea unui candidat propriu la CJ și a unei liste prorpii la CJ. Mai mult, de-a lungul campaniei, PSD Neamț a avut chiar o atitudine ironic-ostilă la adresa sa și nici după alegeri nu există vreo alianță PSD-ALDE asumată concret pentru Piatra Neamț.
Iar acum, indirect dar concret, lui Enache i se reproșează (încă neoficial) că nu a devenit, de facto,  subalternul Florentinei Moise (președintele PSD Piatra Neamț).

Vom reveni.

D.V.

Lasă un răspuns